Barquetes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Clotet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Paco Meralgo, Barcelona

INGREDIENTS

  • Camembert amb pebre negre:
  • 4 talls de camembert de 6 cm de llarg
  • pebre negre mòlt
  • 1 ou batut
  • pa ratllat
  • 4 llesques de pa torrat
  • oli d'oliva
  • Foie fresc amb Porto:
  • 4 llesques de pa torrat
  • 4 talls de foie fresc de 80 g la unitat
  • sal Maldon
  • pebre
  • 1 gotet de Porto
  • Albergínia escalivada amb anxova:
  • 1 albergínia
  • 4 filets d'anxova
  • 4 llesques de pa torrat
  • oli d'oliva extra verge

PREPARACIÓ

Per fer la barqueta de camembert amb pebre negre, arrebosseu els talls de formatge en un bol amb pebre negre mòlt,
passeu-los per l'ou batut i pel pa ratllat, i fregiu-los en una paella amb l'oli ben calent. I ja per acabar, poseu un tall de formatge arrebossat a sobre de cada llesca de pa torrat.

Per fer la barqueta de foie fresc amb Porto, poseu el Porto en un cassó i deixeu-lo reduir fins a la meitat del seu volum. Mentrestant, salpebreu els talls de foie fresc i enrossiu-los en una paella ben calenta sense oli. Finalment, poseu un tros de foie a sobre de cada llesca de pa torrat i afegiu-hi una mica de reducció de Porto per sobre. Podeu guarnir les barquetes amb una mica de sal Maldon.

Per fer la barqueta d'albergínia escalivada amb anxova, escaliveu l'albergínia al forn, peleu-la i poseu-ne una mica a sobre de cada llesca de pa torrat. Després, poseu una anxova a sobre de cada barqueta i guarniu-les amb una mica de porradell picat.