Bacallà amb xampinyons i formatge Urgèlia, amb Denominació d'Origen Protegida Alt Urgell i Cerdanya (DOP)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Llavina
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès
INGREDIENTS
- 4 lloms de bacallà
- 3/4 de l de llet
- 4 xampinyons grossos i frescos
- 100 g de formatge Urgèlia (DOP)
- 1 tassa de brou de pollastre
- 50 g de nata líquida o crema de llet
- 50 g de mantega
- sal i pebre
- cibulet
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó al foc el formatge tallat en trossos grossos, el brou de pollastre i la nata líquida.
Deixeu-ho coure durant 10 minuts. Quan el formatge s'hagi fos, retireu el cassó del foc, afegiu-hi la sal, el pebre i una nou de mantega i tritureu-ho tot amb l'ajuda d'un túrmix.
A continuació, confiteu els lloms de bacallà en una olla amb llet a uns 65 graus durant 10 o 12 minuts.
Mentrestant, peleu els xampinyons i talleu-los en làmines fines.
I ja per acabar, feu un llit de xampinyons al fons del plat, saleu-los i emplateu-hi els lloms de bacallà a sobre. Finalment, poseu-hi la sopa de formatge al voltant. Podeu guarnir el plat amb una mica de cibulet picat.
Deixeu-ho coure durant 10 minuts. Quan el formatge s'hagi fos, retireu el cassó del foc, afegiu-hi la sal, el pebre i una nou de mantega i tritureu-ho tot amb l'ajuda d'un túrmix.
A continuació, confiteu els lloms de bacallà en una olla amb llet a uns 65 graus durant 10 o 12 minuts.
Mentrestant, peleu els xampinyons i talleu-los en làmines fines.
I ja per acabar, feu un llit de xampinyons al fons del plat, saleu-los i emplateu-hi els lloms de bacallà a sobre. Finalment, poseu-hi la sopa de formatge al voltant. Podeu guarnir el plat amb una mica de cibulet picat.