Bacallà amb puré de cigrons i salsa dolça de festucs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Albert Cogul
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler del roser

INGREDIENTS

  • 4 talls de bacallà dessalat
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • pebre negre Per al puré:
  • 1/4 de kg de cigrons
  • 2 fulles de llorer
  • 1 ceba
  • 1/4 de l de vi blanc
  • oli d'oliva verge Per a la salsa:
  • 150 g de festucs
  • 100 g de sucre
  • 80 g d'aigua

PREPARACIÓ

Per començar, confiteu la ceba tallada en juliana en una paella amb oli.
Per fer el xarop, poseu aigua i sucre en un cassó i deixeu que arrenqui el bull. No ho remeneu. Quan la ceba estigui confitada, incorporeu-hi els cigrons cuits, el llorer, el vi blanc, la sal i el pebre. Quan comenci a bullir, abaixeu el foc. A continuació, poseu el xarop al 'termomix', afegiu-hi els festucs i tritureu-ho durant 3 o 4 minuts a 70 graus. Tot seguit, poseu el bacallà en una safata per al forn i poseu-hi una mica d'oli per sobre. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 6 o 7 minuts. Mentrestant, retireu el llorer i tritureu els cigrons i la ceba. I ja per acabar, emplateu el puré de cigrons, col·loqueu-hi a sobre el bacallà i regueu-ho amb la salsa de festucs. Podeu decorar el plat amb uns festucs crus.