Bacallà amb alls tendres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Felip Llofriu
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Moo-Hotel Omm, Barcelona
INGREDIENTS
- 700 g de bacallà
- 100 g d'alls tendres
- 100 g de pa de pagès
- 5 grans d'all
- 1 l d'aigua mineral
- 2 fulles de llorer
- oli
- oli picant
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per fer el brou de bacallà, poseu les pells de bacallà, el llorer i dos grans d'all en un cassó amb aigua i deixeu-ho bullir suaument durant 10 minuts.
Mentrestant, confiteu el bacallà en un cassó amb oli, un gra d'all i llorer, a una temperatura de 80 graus durant 5 o 6 minuts.
A continuació, poseu en un bol els alls tendres escaldats, el pa torrat amb all i una mica del brou de bacallà, tritureu-ho i coleu-ho. Si queda una sopa molt espessa afegiu-hi una mica més de brou, si queda massa líquida, afegiu-hi més pa torrat.
I ja per acabar, emplateu la sopa i disposeu el bacallà confitat a sobre. Podeu decorar el plat amb una mica d'oli picant.
Mentrestant, confiteu el bacallà en un cassó amb oli, un gra d'all i llorer, a una temperatura de 80 graus durant 5 o 6 minuts.
A continuació, poseu en un bol els alls tendres escaldats, el pa torrat amb all i una mica del brou de bacallà, tritureu-ho i coleu-ho. Si queda una sopa molt espessa afegiu-hi una mica més de brou, si queda massa líquida, afegiu-hi més pa torrat.
I ja per acabar, emplateu la sopa i disposeu el bacallà confitat a sobre. Podeu decorar el plat amb una mica d'oli picant.