Bacallà amb alls tendres

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Felip Llofriu
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Moo-Hotel Omm, Barcelona

INGREDIENTS

  • 700 g de bacallà
  • 100 g d'alls tendres
  • 100 g de pa de pagès
  • 5 grans d'all
  • 1 l d'aigua mineral
  • 2 fulles de llorer
  • oli
  • oli picant
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per fer el brou de bacallà, poseu les pells de bacallà, el llorer i dos grans d'all en un cassó amb aigua i deixeu-ho bullir suaument durant 10 minuts.
Mentrestant, confiteu el bacallà en un cassó amb oli, un gra d'all i llorer, a una temperatura de 80 graus durant 5 o 6 minuts.

A continuació, poseu en un bol els alls tendres escaldats, el pa torrat amb all i una mica del brou de bacallà, tritureu-ho i coleu-ho. Si queda una sopa molt espessa afegiu-hi una mica més de brou, si queda massa líquida, afegiu-hi més pa torrat.

I ja per acabar, emplateu la sopa i disposeu el bacallà confitat a sobre. Podeu decorar el plat amb una mica d'oli picant.