Bacallà al pil-pil

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Amaya

INGREDIENTS

  • 4 talls de bacallà dessalat (penca)
  • 1 bitxo
  • 4 grans d'all
  • 1 got d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, poseu una cassola al foc amb força oli i fregiu-hi els alls tallats a làmines i el trosset de bitxo a foc ben baix.
Es tracta que tinguin una cocció ben lenta perquè deixin anar tot el seu gust i així quedin confitats. Retireu-los i guardeu-los per a la guarnició. Tot seguit afegiu-hi el bacallà. És important que també tingui una cocció lenta perquè tregui tota la gelatina, ajudeu-lo sacsejant-lo una mica. Quan el bacallà estigui ben confitat, reserveu-lo en un plat, retireu l'oli i poseu-lo en un bol perquè es refredi. Torneu a posar el bacallà a la cassola, i un cop l'oli estigui a temperatura ambient, comenceu a muntar el pil-pil. Aneu posant oli en petites quantitats a la cassola. Es tracta de fer amb la cassola uns moviments circulars perquè se'ns cogui tot, el bacallà deixi anar la gelatina i es lligui la salsa. Aneu-hi tirant oli i passats uns minuts veureu que la salsa estarà muntada. Serviu el bacallà juntament amb el pil-pil i guarniu-lo amb els alls i el bitxo pel damunt. També hi podeu posar un tomàquet per donar-hi color.