Sardines amb formatge i mandonguilles d'arròs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pep Picas (músic de Sant Sadurní d'Anoia)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 12 sardines
  • 2 cebes
  • 4 tomàquets
  • 1 porro
  • 350 g de formatge ratllat
  • oli i sal
  • pebre negre
  • julivert
  • Per les mandonguilles d'arròs:
  • 300 g d'arròs vaporitzat
  • 1 ou
  • 100 g de farina
  • 300 g de pa ratllat
  • 2 grans d'all
  • 2 fulles de llorer
  • soja líquida dolça
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 200 graus.

A continuació, en una cassola amb oli sofregiu la ceba i el porro tallats ben petits. Quan estiguin rossos, afegiu-hi el tomàquet ratllat, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir tot junt.

Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint, poseu-hi un bon raig d'oli, els alls pelats sencers, les fulles de llorer, un polsim de sal i l'arròs i deixeu-ho coure durant 18 minuts.

Per fer les mandonguilles, bateu l'ou en un bol, afegiu-hi la soja líquida dolça, la farina i una mica de pa ratllat, barregeu-ho bé amb una forquilla, incorporeu-hi l'arròs, prèviament escorregut, torneu-ho a barrejar tot, feu les mandonguilles amb les mans, arrebosseu-les amb pa ratllat i fregiu-les en una paella amb oli calent.

Tot seguit, unteu una safata de forn amb oli, poseu-hi les sardines, netes, obertes i sense espines, afegiu-hi al damunt una mica de sofregit, cobriu-ho amb el formatge ratllat i deixeu-ho coure al forn durant 7 minuts.

I ja per acabar, emplateu les sardines gratinades, poseu-hi al costat les mandonguilles d'arròs i guarniu el plat amb una mica de julivert.