Arròs amb hortalisses i ou escalfat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Gaig
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Gaig, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 ceba petita
  • 100 g d'arròs
  • 2 tomàquets madurs
  • 50 g de mongetes tendres
  • 50 g de tirabecs
  • 4 ous
  • 1/2 l de brou de pollastre
  • 1 copa de vi blanc
  • sal
  • oli verge
  • vinagre
  • formatge parmesà

PREPARACIÓ

Per començar, talleu les mongetes i els tirabecs en trossos petits i els tomàquets en quarts.
Tot seguit, poseu un cassó al foc amb l'oli i la ceba picada. Quan la ceba estigui daurada, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Quan estigui fred, torneu-ho a posar al foc, afegiu-hi el vi i deixeu-ho reduir. Tot seguit, fiqueu-hi l'arròs i l'aigua i deixeu-ho coure durant 5 minuts. A continuació, afegiu-hi les hortalisses tallades.

Finalment, poseu un altre cassó al foc amb aigua, i quan estigui bullint, poseu-hi l'ou sense closca. Passats dos minuts, retireu l'ou del cassó i poseu-lo en un bol amb aigua freda.

I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi l'ou a sobre i guarniu el plat amb encenalls de formatge parmesà.
Anar al contingut