Arròs amb favetes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Margaret Nofre
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sant Carles, Tortosa
INGREDIENTS
- 400 g d'arròs
- 400 g de favetes fresques
- 200 g de cansalada viada curada
- 200 g de botifarra negra
- 3 alls tendres
- 3 cebes tendres
- menta fresca
- 1 fulla de llorer
- pebre negre mòlt
- 1 copeta de mistela
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu oli en abudància en una paella.
Afegiu-hi els trossos de cansalada, la ceba, els alls, les favetes, la menta, el llorer i la copeta de mistela. Tapeu-ho i deixeu que es vagi ofegant. Quan passin uns minuts, afegiu-hi la botifarra, tapeu la paella i deixeu-ho coure durant dos minuts. Després coleu l'ofegat de faves mirant que l'oli vagi a parar en una cassola. Tot seguit afegiu-hi l'arròs i rossegeu-lo a foc viu. Quan estigui daurat, incorporeu-hi aigua ben calenta i deixeu-ho bullir 14 minuts a foc viu. Quan hagin passat els 14 minuts, incorporeu l'ofegat de faves a la cassola i retireu la fulla de llorer de l'arròs. Finalment, deixeu-ho coure 2 o 3 minuts més fins que l'arròs quedi sec.
Afegiu-hi els trossos de cansalada, la ceba, els alls, les favetes, la menta, el llorer i la copeta de mistela. Tapeu-ho i deixeu que es vagi ofegant. Quan passin uns minuts, afegiu-hi la botifarra, tapeu la paella i deixeu-ho coure durant dos minuts. Després coleu l'ofegat de faves mirant que l'oli vagi a parar en una cassola. Tot seguit afegiu-hi l'arròs i rossegeu-lo a foc viu. Quan estigui daurat, incorporeu-hi aigua ben calenta i deixeu-ho bullir 14 minuts a foc viu. Quan hagin passat els 14 minuts, incorporeu l'ofegat de faves a la cassola i retireu la fulla de llorer de l'arròs. Finalment, deixeu-ho coure 2 o 3 minuts més fins que l'arròs quedi sec.