Amanida tèbia de peu de porc amb tallarines de calamars

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Gascons
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Els Tinars

INGREDIENTS

  • 2 kg de peus de porc
  • 300 g d'escamarlans
  • 1 kg de calamars
  • 1 got de vinagre de Mòdena
  • 1 got d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de sucre
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu i desosseu els peus de porc. Un cop cuits, poseu-los sobre paper d'alumini i emboliqueu-los.
Deixeu-ho al congelador 4 hores. Seguidament, agafeu el calamar, netegeu-lo i emboliqueu-lo amb paper film. Deixeu-lo al congelador. A continuació, poseu en una cassola vinagre i un parell de cullerades de sucre. Deixeu-ho reduir i afegiu-hi una mica d'oli. Després talleu els peus de porc en rodanxes, saleu-les i poseu-les a la paella sense oli. Seguidament, peleu els escamarlans, salpebreu-los i incorporeu-los a la paella amb els peus de porc. Després, talleu el calamar en tires molt fines, saleu-les i salteu-les amb una mica d'all. Finalment, emplateu les rodanxes de peu de porc, incorporeu-hi l'amanida que prèviament haureu preparat i decoreu-ho amb els escamarlans, les tallarines de calamar i el vinagre.