Amanida de tripa de bacallà amb salsa de xató

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ton Mata
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Ton, Vilafranca del Penedès

INGREDIENTS

  • 1 escarola
  • 1 lollorosa
  • 1 cullerada de pinyons torrats
  • 4 tripetes de bacallà
  • oli i sal
  • 4 cirerols (per guarnir) Per al xató:
  • 1 cabeça d'alls
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 cullerada d'ametlles torrades
  • 2 nyores
  • 1 got d'oli d'oliva
  • sal
  • pebre blanc
  • pebre vermell
  • julivert picat
  • 1 copeta de vinagre

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, peleu els tomàquets i els alls escalivats i poseu-los en un pot.
Tot seguit incorporeu-hi la polpa de les nyores, les ametlles torrades, el julivert, el pebre vermell, el pebre blanc, una mica d'oli, una mica de vinagre i un polsim de sal. Tritureu-ho. Després enfarineu les tripes i espolseu-les bé. Poseu-les en una paella amb oli ben calent i fregiu-les. I ja per acabar, poseu la lollorosa i l'escarola en un plat. Afegiu-hi sal i unes gotetes d'oli. Decoreu el plat amb una corona de salsa de xató. Finalment, incorporeu-hi les tripes, els pinyons i un tomàquet.
Anar al contingut