Amanida de tomàquets confitats amb formatge de cabra

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Bernat Fernández
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ovic, Barcelona

INGREDIENTS

  • 8 tomàquets de Montserrat
  • 1 tassa d'oli verge
  • Branca de romaní
  • Branca de farigola
  • Alfàbrega, orenga
  • 200 g de formatge de cabra
  • 20 olives negres
  • Sal Maldon
  • ruca
  • 1 cullerada de vinagre de Mòdena

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el romaní i la farigola en un cassó amb oli i deixeu-ho escalfar durant 10 minuts, sense que l'oli arribi a fregir.
Seguidament, afegiu-hi els tomàquets tallats a quarts i deixeu-ho confitar durant 10 minuts més. A continuació, deixeu-ho refredar a la nevera, coleu l'oli i reserveu els tomàquets.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli de confitar els tomàquets amb el vinagre de Mòdena i remeneu-ho amb les varetes.

I ja per acabar, emplateu els tomàquets, poseu-hi per sobre una mica de sal Maldon, unes fulles d'alfàbrega fresca, unes fulles d'orenga fresca, unes fulles de ruca, el formatge de cabra esmicolat, les olives tallades a trossos i amaniu-ho tot amb la vinagreta.