Amanida de pollastre de pagès escabetxat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Borja Sierra
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Granja Elena, Barcelona
INGREDIENTS
- 1/2 pollastre de pagès
- 1 ceba
- 1 cabeça d'alls
- llorer
- pebre negre en gra
- clau d'olor
- 1 canonet de canyella
- romaní
- farigola
- pell de taronja
- 1/2 l d'aigua mineral
- 1/4 de l d'oli d'oliva extra 0,4
- 1 got de vinagre de xerès
- 1 gotet de reducció de vinagre balsàmic
- herba dels canonges
- fulles de mostassa
- cibulet picat
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli abundant fregiu el pollastre ja salpebrat i tallat a trossos.
Quan estigui dauradet, afegiu el llorer, el pebre en gra, el clau d'olor, la canyella, la pell de taronja, la farigola, el romaní, la ceba, la cabeça d'alls, l'aigua, l'oli i el vinagre de xerès, i deixeu-ho coure a foc suau entre una hora i una hora i mitja. Després, deixeu-lo reposar una bona estona. Tot seguit, desosseu el pollastre i reserveu-lo.Per fer la salsa, poseu en un bol el suc de la cocció del pollastre i la reducció de vinagre balsàmic, i remeneu-ho bé amb un batedor.I per acabar, poseu un motllo al centre del plat, ompliu-lo amb el pollastre i els canonges, desemmotlleu-ho, poseu-hi les fulles de mostassa per sobre, salseu-ho tot amb la salsa i guarniu el plat amb una mica de cibulet picat.
Quan estigui dauradet, afegiu el llorer, el pebre en gra, el clau d'olor, la canyella, la pell de taronja, la farigola, el romaní, la ceba, la cabeça d'alls, l'aigua, l'oli i el vinagre de xerès, i deixeu-ho coure a foc suau entre una hora i una hora i mitja. Després, deixeu-lo reposar una bona estona. Tot seguit, desosseu el pollastre i reserveu-lo.Per fer la salsa, poseu en un bol el suc de la cocció del pollastre i la reducció de vinagre balsàmic, i remeneu-ho bé amb un batedor.I per acabar, poseu un motllo al centre del plat, ompliu-lo amb el pollastre i els canonges, desemmotlleu-ho, poseu-hi les fulles de mostassa per sobre, salseu-ho tot amb la salsa i guarniu el plat amb una mica de cibulet picat.