Amanida de guatlles en escabetx de vinagre de cava

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Teresa Olivella
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cata 1.81, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 escarola
  • 4 guatlles desossades
  • 1/4 l d'oli d'oliva de 0'4º
  • 1/4 l de vinagre de cava
  • sal
  • pebre negre
  • farina blanca
  • 4 grans d'all
  • orenga, llorer, farigola
  • pebre negre en gra
  • 2 bitxos Per a la vinagreta de taronja:
  • 1 porro
  • suc de 1/2 llimona
  • suc de 4 taronges
  • pell de 2 taronges
  • 150 ml d'oli d'oliva
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

  1. Per començar, salpebreu les guatlles, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli ben calent.
  2. Quan estiguin mig cuites, retireu-les de la paella i poseu-les en una cassola de fang.
  3. Per fer l'escabetx, incorporeu grans d'all, pebre i bitxo a l'oli de fregir les guatlles.
  4. Quan l'all comenci a agafar color, afegiu-hi l'orenga, la farigola, el llorer i el vinagre de cava.
  5. Deixeu-ho reduir una mica i aboqueu-ho damunt de les guatlles. Deixeu-ho reposar unes hores.
  6. Per fer la vinagreta, poseu oli, suc de llimona, suc de taronja, ratlladures de pell de taronja, coco, polpa de taronja tallada a daus, sal i pebre en un bol. Remeneu-ho bé.
  7. I ja per acabar, emplateu l'escarola a un costat del plat. Col·loqueu les guatlles al mig i cobriu l'escarola amb la vinagreta.
Anar al contingut