Amanida de bacallà, sípia i patata

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Gaig
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Gaig, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g de bacallà
  • 200 g de sípia
  • 400 g de patates
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 escarola
  • 1 ou dur
  • 4 filets d'anxova
  • 6 olives kalamata
  • 4 fulles de menta
  • oli verge
  • vinagre de cava
  • romesco
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, confiteu les patates pelades i tallades en un cassó amb oli durant 45 minuts a foc baix.
A continuació, talleu a daus els tomàquets sense pell ni llavors. Poseu els daus en un bol, afegiu-hi oli i sal, i deixeu-ho macerar. Tot seguit, talleu el bacallà a daus grossos, poseu-lo en un bol amb oli i deixeu-lo macerar. Mentrestant, salteu la sípia tallada en una paella amb oli durant un minut. I ja, per acabar, poseu en un bol l'escarola, el romesco, les anxoves tallades, les olives i el tomàquet, i barregeu-ho bé. Després emplateu l'amanida i ratlleu-hi un ou dur per sobre. Al cantó, emplateu-hi les patates confitades i el bacallà. Feu un fil de romesco i poseu la sípia per sobre.