Amanida de bacallà esqueixat amb tres textures

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Roig Robí, Barcelona

INGREDIENTS

  • 300 g de bacallà per esqueixar (morro)
  • 4 tomàquets vermells
  • 1 got de suc de tomàquet natural
  • 4 tomàquets madurs per picar
  • 4 cullerades de mongetes del ganxet cuites
  • 2 cullerades de ceba
  • olives negres triturades (olivada)
  • oli d'oliva verge
  • vinagre
  • sal
  • cerfull
  • pebre
  • sucre
  • romaní

PREPARACIÓ

Primer de tot, i un cop tingueu el bacallà bullit i esqueixat, poseu-lo una estona sota l'aixeta dins d'un colador.
Eixugueu-lo bé i poseu-lo a marinar amb oli. Mentrestant escaldeu els tomàquets per poder-los pelar i treure'ls les llavors. Talleu-los per la meitat, amaniu-los amb sucre, sal, pebre, romaní i oli i poseu-los al forn a 100º durant una hora. Els altres tomàquets talleu-los a daus ben petits i amaniu-los amb sal, pebre, la ceba tallada ben fina, les mongetes bullides, olivada i oli i remeneu-ho bé. Per muntar el plat poseu en un motlle foradat el bacallà, a sobre l'amanida de tomàquet i una altra capa de bacallà. Desemmotlleu-ho i acompanyeu-ho amb el suc de tomàquet, l'olivada i els tomàquets que havíeu fet al forn.
Anar al contingut