Amanida d'aromes

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per persona:
  • 4 tipus de flors diferents
  • 3 fulles de mostassa
  • 3 fulles d'espinacs
  • 3 fulles d'enciam vermell
  • 3 fulles de tatsoi
  • 3 brots de fricoide glacial
  • brots d'all xinès
  • 3 maduixes
  • 1 magrana
  • vinagre agredolç
  • oli de nous
  • nous
  • 1 culleradeta de confitura de violetes

PREPARACIÓ

1. Netegeu totes les fulles.
2. Talleu les maduixes a làmines fines amb la mandolina.
3. Feu la vinagreta i poseu-la en un setrill amb tap difusor per no amanir-ho massa i que es panseixin les fulles. Ens interessa que quedin amb una textura ferma.
4. Talleu làmines de nous amb la mandolina, al més fines possible.
5. Munteu l'amanida. Feu una primera capa amb les fulles verdes més fortes, l'enciam vermell i les fulles de mostassa.
6. Poseu-hi unes làmines de maduixa, de nous i les flors més consistents, sense amanir-ho amb la vinagreta perquè no es panseixin els pètals.
7. Feu una altra capa de fulles, magrana i flors, i així successivament fins que us quedi un volum d'aromes fins i penetrants.
8. Al capdamunt, poseu-hi les flors més delicades.
9. Al voltant de l'amanida, guarniu el plat amb la gelatina de violetes, uns grans de magrana i unes làmines de nous.