Amanida amb escamarlans
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a 2 persones:
- 2 nectarines, 1 madura i l'altra forta
- 8 escamarlans frescos
- 1 escarola
- 1 ceba tendra
- espinacs
- 2 xampinyons
- oli de gira-sol
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Preparació : 15 minuts
Cocció: 5 minuts
1. Peleu i traieu el pinyol de la nectarina. Tritureu-la i traieu-ne el suc amb un colador de pas fi.
2. Peleu els escamarlans i separeu-ne les cues, els caps i les pells.
3. Escalfeu una paella amb una mica d'oli de gira-sol. Fregiu-hi els caps i les pells un moment a foc molt fort.
4. Escalfeu un cassó amb una mica d'aigua, i bulliu-hi els caps dels escamarlans uns 20 minuts. Coleu el brou.
5. Barregeu el suc de nectarina amb el brou dels caps dels escamarlans i poseu-ho en una safata de forn.
6. Afegiu-hi les cues dels escamarlans i coeu-ho 4 minuts a 80 graus. Deixeu-ho refredar.
7. Netegeu totes les fulles i les hortalisses per fer l'amanida, i talleu l'altra nectarina a làmines amb la mandolina.
8. Talleu els xampinyons a fines làmines.
9. Munteu l'amanida i feu la salsa amb una mica de l'oli de fregir el caps dels escamarlans i una mica del suc de cocció de les cues.
10. Salseu l'amanida i que vagi de gust.
Cocció: 5 minuts
1. Peleu i traieu el pinyol de la nectarina. Tritureu-la i traieu-ne el suc amb un colador de pas fi.
2. Peleu els escamarlans i separeu-ne les cues, els caps i les pells.
3. Escalfeu una paella amb una mica d'oli de gira-sol. Fregiu-hi els caps i les pells un moment a foc molt fort.
4. Escalfeu un cassó amb una mica d'aigua, i bulliu-hi els caps dels escamarlans uns 20 minuts. Coleu el brou.
5. Barregeu el suc de nectarina amb el brou dels caps dels escamarlans i poseu-ho en una safata de forn.
6. Afegiu-hi les cues dels escamarlans i coeu-ho 4 minuts a 80 graus. Deixeu-ho refredar.
7. Netegeu totes les fulles i les hortalisses per fer l'amanida, i talleu l'altra nectarina a làmines amb la mandolina.
8. Talleu els xampinyons a fines làmines.
9. Munteu l'amanida i feu la salsa amb una mica de l'oli de fregir el caps dels escamarlans i una mica del suc de cocció de les cues.
10. Salseu l'amanida i que vagi de gust.