Almojábanos (Pastes fregides) - Chiriquí, Panamà

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Grethel Valdés i Raquel Suira, Santa Perpètua de Mogoda

INGREDIENTS

  • farina de blat de moro
  • aigua
  • sucre
  • sal
  • oli

PREPARACIÓ

En un cassó de mida grossa, escalfeu-hi una mica l'aigua, afegiu-hi un pessic de sal i un de sucre, i després aboqueu-hi, a poc a poc, la farina de blat de moro.
Heu d'anar remenant aquesta pasta amb una cullera de fusta i anar afegint més farina fins que aconseguiu una pasta espessa que es pugui treballar bé amb les mans.
Agafeu-ne porcions de la mida d'un ou gros i feu-ne boles. Després, allargueu aquestes boles de manera que us quedin cilindres d'uns 10 cm de llarg.
Doneu-los forma de S allargada, doblegant-ne les puntes.
Poseu un dit d'oli a la paella i, quan sigui ben calent, aneu-hi fregint els almojábanos fins que siguin ben daurats.
Deixeu-los sobre un paper absorbent al treure'ls de la paella perquè perdin una mica l'excés d'oli.
Els podeu servir amb una mica de sucre escampat per sobre, com si fossin xurros, tot i que se solen menjar sols, sense sucre.

Anar al contingut