TV3 estena "De llit en llit"

TV3 estrena "De llit en llit", amb el doctor Eduard Estivill

Demà, a les 22.35, TV3 estrena "De llit en llit", un programa de divulgació i entreteniment amb l'objectiu de conscienciar les persones de la importància de dormir bé per viure millor. L'especialista del son Eduard Estivill acompanyarà els espectadors al llarg dels capítols amb explicacions, que tindran com a contrapunt un segon protagonista, el llit, al qual posa veu l'actiu Anna Barrachina.

"De llit en llit", una sèrie de tres capítols de prop d'una hora de durada, comença un viatge per explorar els problemes i les dificultats de les persones per descansar de manera correcta.

El son és l'activitat humana més universal, a què les persones dediquem una tercera part de la nostra vida, i és imprescindible per mantenir-se sa. La gran majoria de la població catalana dorm menys del que necessita, i un 30% asseguren que tenen problemes per dormir. El son és fonamental per a la salut, ja que és el moment de reparació física, orgànica i cerebral, però, a més, del son també en depèn la nostra felicitat.

"De llit en llit" mostrarà quines són les principals malalties o trastorns que afecten el son de les persones. La sèrie traslladarà els espectadors fins a països com Finlàndia, un lloc amb molt poca llum durant sis mesos, i molt il·luminat la resta de l'any. Com s'ho far per descansar bé? Així mateix, al llarg del temps, els avions han aconseguit volar més lluny i, per tant, hi ha viatges de llarga durada. Què s'ha de fer en aquests casos? "De llit en llit" també explicarà com la Revolució Industrial i l'arribada de la llum elèctrica han canviat la manera de descansar i de dormir.

La privació del son

En el primer capítol de la sèrie, el doctor Estivill analitzarà les característiques del ronc, les apnees i el son polifàsic d'una esportista professional. A més, farà un experiment de privació del son durant 48 hores amb un voluntari, i es donarà a conèixer com descansa la gent gran i activa com el perruquer Lluís Llongueras.

tv3.cat/dellitenllit
#DeLlitEnLlitTV3

Anar al contingut