Dimarts, a les 22.35

"Sense ficció" estrena "Hollywood, les dones passen comptes" i "Violades per la policia"

Dimarts, 24 de març, a les 22.35, TV3 estrenarà, dins del "Sense ficció", "Hollywood, les dones passen comptes", que analitza el cas de l'escàndol d'assetjament sexual a Hollywood, centralitzat en la figura del productor cinematogràfic Harvey Weinstein.

Tot seguit, a les 23.35, s'estrenarà "Violades per la policia", una producció de la BBC on es posa el focus en els casos de conducta sexual inapropiada d'agents de policia als Estats Units.

"Hollywood, les dones passen comptes" (dimarts, a les 22.35)

Potent, personal i sense censura, aquest documental dirigit pel canadenc Barry Avrich, analitza l'escàndol més explosiu a la història de la cultura pop: l'assetjament sexual a Hollywood. I s'estrena al "Sense ficció" just quan el productor cinematogràfic i gran magnat de Hollywood Harvey Weinstein acaba de ser declarat culpable d'abusos sexuals i violació en tercer grau, per un jurat de Nova York.

L'epicentre d'aquest moviment va començar el 5 d'octubre del 2017, quan el diari New York Times va publicar un article que rebel·lava com Harvey Weinstein, cofundador de Miramax i The Weinstein Company, una de les productores més influents de Hollywood, havia assetjat i abusat durant dècades de centenars de dones, comprant, a més, el silenci de moltes d'elles.

Uns dies després, Weinstein era acomiadat de la seva pròpia empresa i, des de llavors, es van succeir els articles i els reportatges que en detallaven les agressions, així com les acusacions de desenes de cares famoses contra el magnat. Uma Thurman, Ashley Judd i Gwyneth Paltrow, entra d'altres, es troben entre les actrius que van presentar acusacions contra Weinstein, denúncies que anaven des de violació fins a assetjament sexual.

Amb informació privilegiada sobre el magnat del cinema, "Hollywood, les dones passen comptes" denuncia l'abús de poder en una cultura còmplice i explica com aquest moviment de denúncia col·lectiva, que va prendre el hastag #Metoo com a bandera, es va acabar convertint en un moviment global que s'estenia a les víctimes de molts més àmbits, i no només del cinema.

 

"Violades per la policia" (dimarts, a les 23.35)

En aquesta producció de la BBC, la directora Ellie Flynn viatja als Estats Units per exposar els testimonis de diverses dones que asseguren haver estat agredides sexualment per agents de policia mentre estaven sota la seva custòdia.

És el cas d'Anna Chambers, de 18 anys, que assegura haver estat agredida per dos agents de la policia de Nova York mentre estava detinguda, el setembre del 2017. O el cas de la Jasmine, californiana de 21 anys, que afirma haver tingut relacions sexuals a canvi de diners amb agents de policia des dels 14 anys.

"Violades per la policia" compta també amb testimonis d'alguns suposats agressors i amb el d'experts que afirmen que als Estats Units hi ha una cultura del silenci i de l'encobriment entre policies, fet que fa molt difícil que puguin tirar endavant les investigacions sobre acusacions sexuals a agents. A més, hi ha llacunes a la llei en aquest sentit en 35 estats nord-americans, i no està tipificat com a delicte que un agent de policia tingui relacions sexuals amb algú a la seva custòdia i, per tant, només se'ls pugui jutjar per conducta indeguda.

 

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

 

Anar al contingut