Catalunya Música emet demà, 10 de desembre, el "Concert per a l'entesa de les civilitzacions" per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans

El dijous 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, a les 11 del matí.

El dijous 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, a les 11 del matí, Catalunya Música emetrà el "Concert per a l'entesa de les civilitzacions i els drets de l'home" que l'Orquestra West-Eastern Divan, dirigida per Daniel Barenboim, va oferir el 31 d'octubre passat a la Sala XX del Palau de les Nacions Unides de Ginebra. Aquesta vetllada, que va consistir en la interpretació de les tres últimes simfonies de Mozart, està organitzada per la Fundació ONUART amb la producció de MEDIAPRO i la col·laboració de les Nacions Unides, amb l'objectiu d'emetre-la arreu del món durant la jornada internacional dels drets humans a través de les xarxes globals de comunicació Euroradio i Eurovision de la Unió Europea de Radiodifusió, on aquest any participaran una vintena d'emissores d'arreu del món. Catalunya Música també oferirà el concert en "streaming" de vídeo a través del seu web, clicant aquí.
 

El 31 d'octubre passat Daniel Barenboim i l'Orquestra West-Eastern Divan van tocar per primera vegada a la Sala XX del Palau de les Nacions Unides de Ginebra, sota la impressionant cúpula d'estalactites multicolor creada pel pintor mallorquí Miquel Barceló, en la que va ser la segona edició del "Concert per a l'entesa de les civilitzacions i els drets humans", on van assistir Ban Ki-moon, secretari general de les Nacions Unides, i diversos líders mundials.

L'objectiu del concert és commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans (que va ser creat fa 65 anys per les Nacions Unides) i exalçar la pau i l'esperit d'entesa entre les cultures a través de la música i de la pintura, arts que són representades per les interpretacions del director argentí i la seva orquestra (que té entre les seves files músics palestins, israelians, àrabs i espanyols) i per les decoracions pictòriques de l'artista mallorquí. Les obres interpretades van ser les tres últimes simfonies (núms. 39, 40 i 41) de Wolfgang Amadeus Mozart, que va elaborar aquestes obres extraordinàries el 1788, just tres anys abans de morir.

La Fundació ONUART és l'organitzadora del "Concert per a l'entesa de les civilitzacions i els drets de l'home", que alhora és l'entitat que va promoure la construcció de la impressionant cúpula de Miquel Barceló. Mediapro és la productora de l'esdeveniment i l'any passat ja va enregistrar el primer concert commemoratiu del Dia Internacional dels Drets Humans, que van protagonitzar el tenor Juan Diego Flórez i l'orquestra de joves que formen part del seu projecte formatiu al Perú.

Després de l'emissió en antena per Catalunya Música del concert commemoratiu del Dia Internacional dels Drets Humans, la gravació estarà disponible durant un mes al web de l'emissora (catmusica.cat) i també al de Catalunya Ràdio. A més, també es podrà veure en "streaming" de vídeo fins al 31 de desembre a través del web de Catalunya Música, clicant aquí.
 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

 

 

Anar al contingut