Barcelona

Spanair deixa sense feina 4.000 treballadors que no saben com ni quan cobraran la nòmina ni l'atur

El tancament d'Spanair deixa tres fronts oberts: els passatgers, el futur del Prat i els treballadors. Aquesta última branca veu amb incertesa el seu futur després d'haver superat situacions complicades amb l'empresa. Prop de 4.000 treballadors de l'aerolínia i d'empreses estretament vinculades a la companyia poden veure's abocats a l'atur. Els sindicats esperen a reunir-se amb la direcció per saber quin és el futur dels llocs de treball i engegar una negociació que, de moment, no s'ha obert. Demanen la implicació econòmica de les administracions públiques.

RedaccióActualitzat
Plens de dubtes i incerteses, alguns dels empleats de Spanair que no treballaven aquest dissabte s'han concentrat davant la seu de la companyia a l'Hospitalet de Llobregat en busca de respostes. Reclamaven informació directa sobre la situació actual i el seu futur però no han trobat ningú que els informés. El cessament de l'activitat els ha agafat per sorpresa i molts encara estaven en estat de xoc.

La decisió de tancar Spanair arribava aquest divendres al vespre hores després de saber-se el fracàs de les negociacions amb Qatar Airways per injectar diners a la companyia.

La mesura afecta els més de 2.000 treballadors de la companyia: 1.200 persones de tripulació i 800 de personal de terra. Però, de l'activitat de Spanair, també en depenen els 1.200 treballadors més de NewCo, l'empresa que li fa els serveis de terra, com ara la gestió d'equipatge o l'embarcament. En total, entre feines directes i indirectes, la fallida de la companyia pot deixar al carrer uns 4.000 treballadors.

No saben si cobraran la nòmina d'aquest mes ni quin serà el seu futur. La Unió Sindical Obrera, sindicat de més pes a l'empresa, ha demanat a les administracions, especialment la Generalitat, que s'hi impliquin econòmicament per pagar-les.

Dilluns es podrien reunir els representants dels treballadors amb la direcció per saber en què consistirà el tancament ordenat que volen tirar endavant. Els sindicats temen que el procés es pugui dilatar i volen que almenys s'accelerin els tràmits perquè els treballadors puguin cobrar l'atur.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut