Claudio Bravo s'abraça amb Arturo Vidal al final del partit, per celebrar la classificació de Xile (Reuters)
Futbol

Xile es classifica per a les semifinals de la Copa Amèrica després de batre l'Uruguai (1-0) en un partit tens

La selecció andina arriba a la penúltima fase per primera vegada en 16 anys, després de deixar fora de competició els vigents campions. L'expulsió de Cavani, víctima d'una clara provocació, ha facilitat el camí als amfitrions.

Actualitzat

La selecció xilena és la primera semifinalista de la Copa Amèrica després de superar (1-0) la vigent campiona, l'Uruguai, amb un gol de Mauricio Isla a deu minuts del final.

L'equip capitanejat pel blaugrana Claudio Bravo ha portat la iniciativa en tot moment i ha tingut algunes ocasions de gol, però la defensa uruguaiana, en alguns instants amb certa duresa, els ha complicat molt les coses. L'expulsió d'Edison Cavani, que ha vist la segona groga al cap d'una hora de joc, ha facilitat les coses als xilens i ha acabat de tensar l'ambient, ja que el davanter del PSG ha estat provocat d'una manera antiesportiva per Gonzalo Jara, el protagonista en negatiu del partit.

Al final, l'Uruguai perdia els nervis i veia com li expulsaven un altre jugador, Jorge Fucile, i el tècnic, Óscar Tabarez, molt crític amb l'arbitratge.

Xile ha aconseguit el pas a les semifinals de la competició per primera vegada des del 1999 i ara s'enfrontarà amb el guanyador del duel Perú-Bolívia. Al país amfitrió ja somien amb la final.

Anar al contingut