El cotxe d'Oriol Mena durant el Dakar (Europa Press)
El cotxe d'Oriol Mena durant el Dakar (Europa Press)
motor

Sotrac al Dakar: Oriol Mena i Eryk Goczal, desqualificats per utilitzar un embragatge no permès per la FIA

Eryc Goczal i Oriol Mena, els dominadors de la categoria Challenger d'aquest Dakar han estat exclosos de la prova per una irregularitat tècnica

Redacció DigitalActualitzat

El polonès Erik Goczal (Energylandia Rally Team) i el seu copilot, Oriol Mena, han estat desqualificats de la categoria Challenger del Dakar per introduir un embragatge de carboni, un element no permès.

Goczal i Mena lideraven amb contundència la general, amb 1 hora, 2 minuts i 18 segons sobre el segon, el nord-americà Mitchell Guthrie (Taurus) que ara n'és el líder.

Goczal, de 19 anys, havia estat una de les grans sorpreses de la primera setmana del Dakar 2024, un fet que va ratificar després de la sisena etapa, l'etapa reina del ral·li, en què no només va estirar el seu avantatge a la general de prototips lleugers, sinó que va acabar cinquè en la categoria de cotxes. El joveníssim pilot polonès i Oriol Mena anaven novens a la general, però ara ja no podrà participar en l'etapa de diumenge. L'oncle de Goczal, també d'Energylandia Rally Team, va ser desqualificat pel mateix motiu quan anava sisè a la general.

 

Anar al contingut