Esports

Retorns il·lustres

Lance Armstrong torna a la competició, i assegura que ho fa per guanyar la pròxima edició del Tour. El ciclista nord-americà, que es va retirar fa tres anys, ho ha anunciat enmig de la sorpresa de molts. Tot i així, no és el primer retorn il·lustre de la història de l'esport. Noms com Michael Jordan, Magic Johnson, el boxejador George Foreman, la tenista Martina Navratilova i, darrerament, la nedadora nord-americana Dara Torres, en són altres exemples.

Actualitzat

Michael Jordan, el millor jugador de la història del bàsquet, va dir el primer adéu el 1993. Deia que ja no disfrutava. Es va dedicar sense gaire èxit al beisbol per tornar al bàsquet el 1995, però ho va tornar a deixar al 99, sempre amb els Chicago Bulls. L'últim retorn el va portar a Washington el 2001 i dos anys més tard, amb 40, es va acomiadar definitivament.

Un altre gran del bàsquet nord-americà, Magic Johnson, va jugar a Los Angeles Lakers durant 12 anys, però el 1991 va fer públic que tenia el virus de la sida, i això el va obligar a una retirada immediata. Cinc anys més tard va tornar a jugar, i es va convertir en el primer esportista que feia pública la seva condició de seropositiu.

El boxejador George Foreman, dues vegades campió del món dels pesos pesants, es va retirar el 1977 per fer-se reverend en una església de Texas. Deu anys més tard va sorprendre tothom tornant amb 38 anys i va estar en actiu fins als 48, moment en què es va decantar per la fabricació de graelles per a la carn.

Martina Navratilova va ser la reina del tenis als anys 80, fins que al 94, amb 37 anys i davant l'empenta de Steffi Graf, va decidir penjar la raqueta. Sis anys després, amb 43, tornava a la competició de dobles, fins a la retirada definitiva amb 50 anys.

L'últim cas el tenim en la nedadora nord-americana Dara Torres que, amb 41 anys, ha aconseguit tres medalles de plata en els Jocs de Pequín després de 8 anys d'absència. Torres, que va fer aquest parèntesi per dedicar-se a la família, és l'única que ha guanyat medalles en cinc Jocs Olímpics diferents.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut