Aduriz intenta una rematada de xilena (EFE)
Lliga Europa

L'Athletic de Bilbao pateix fins a l'últim minut contra el Genk (5-3), tot i el repòquer de gols d'Aduriz

Aduriz ha firmat un gran partit, amb cinc gols. Cap altre futbolista ha fet mai 5 gols en un duel de la Lliga Europa. El seu equip, però, ha hagut de patir fins al final per sumar tres punts imprescindibles per continuar vius a Europa.

Daniel AlentoActualitzat

L'Athletic Club de Bilbao ha salvat el primer matx-ball a la Lliga Europa amb una victòria a casa davant del Genk belga (5-3). Les derrotes al camp del Sassuolo (3-0) i el mateix Genk a Bèlgica (2-0) havien deixat l'equip basc cuer del Grup F al final de la primera volta, i amb la necessitat de guanyar si no volien dir adéu a la competició europea abans del previst. A l'altre partit del grup, Sassuolo i Rapid de Viena han empatat a 2, el que deixa els bascos segons de grup amb 6 punts, els mateixos que el Genk i un més que els altres dos conjunts.

En el minut 8 Aduriz ha aprofitat una deixada amb el cap de Raül García, en el dia que el migcampista jugava el seu partit 100 a Europa, per obrir el marcador. En el 24 el mateix davanter ha fet el 2-0 transformant un clar penal sobre Muniain. Un gol de Leon Bailey en el minut 28 ha donat ànims els visitants per reaccionar. Una reacció que s'ha tallat una mica en el minut 43, després d'una caiguda de Raúl García a l'àrea del Genk. Aduriz ha convertit en gol el segon penal de la tarda.

El Genk ha tornat a la càrrega a l'inici de la segona part, amb un gran gol de cap de Ndidi en una jugada de falta en el minut 50, però Aduriz, guanyant l'esquena a la defensa rival, ha tornat a marcar en el minut 73. Els belgues no s'han rendit, i després d'una bona acció de Bailey Susic ha anotat el 4-3 en el minut 80. En el temps de descompte  Ndidi ha comès un penal evident sobre Iñaki Williams, i novament Aduriz l'ha transformat, per arribar a un  repòquer de gols que el permet superar Fernando Llorente com el màxim realitzador dels bilbaïns en competició europea. Llorente va fer 16, i Urzaiz ha arribat als 21.