La selecció espanyola supera l'Aràbia Saudita (0-1) i s'enfrontarà amb França en els vuitens de final

La selecció espanyola ha tancat la primera fase del Mundial com a líder invicte del grup H amb tres victòries, l'última aquest divendres contra l'Aràbia Saudita (0-1), amb un gol de Juanito en el minut 35. Aragonés ha presentat un onze format per suplents, en què Iniesta ha debutat amb la selecció en partit oficial. En els vuitens, l'equip espanyol s'enfrontarà amb França dimarts a Leipzig. Del grup H, Ucraïna també ha passat a vuitens en superar Tunísia per 1-0, amb una diana de Xevtxenko, i se les haurà amb Suïssa.

Amb els vuitens a la butxaca i amb un onze titular ple de suplents, tal com ja ha anat dient Luis Aragonés en els dies previs al partit, el pronòstic s'ha complert per a l'equip espanyol. Després d'uns primers minuts d'assentament, l'equip de Luis Aragonés ha començat la previsible pressió cap a la porteria saudita. De tots els suplents espanyols, Raúl ha estat el primer que s'ha intentat reivindicar quan tot just havien passat 12 minuts, però les ocasions més clares han estat per a Joaquín, que ha enviat dos xuts alts per sobre el travesser, i per a Reyes, que ha xutat fluix quan ho tenia tot a favor, després de fer un regateig al defensa dins l'àrea.

El barcelonista Iniesta, que debutava en partit oficial amb la selecció espanyola, s'ha exhibit en el minut 28 quan ha iniciat una jugada que ha acabat amb un potent xut d'Albelda, refusat de forma meritòria pel porter Zaïd, igual que en una acció individual de Joaquín un minut després. L'equip de Marcos Paquetá només podia defensar-se, i el gol espanyol havia d'arribar tard o d'hora. Ha estat en el minut 36 en un cop de cap imparable de Juanito, del Betis, en la rematada d'una falta llançada per Reyes des de l'esquerre.

L'inici de la represa ha continuat amb la mateixa tònica. El "sabio de Hortaleza" ha fet entrar en el descans David Villa en el lloc del madridista Raúl. Espanya ha continuat insistint amb l'objectiu d'aconseguir el segon gol per sentenciar el partit. Iniesta ha disposat de la primera ocasió del segon temps i, poc després,el porter Zaïd ha desviat amb la punta dels dits un xut d'Antonio López. Joaquín ha perdonat el segon en dues accions consecutives, abans d'arribar al quart d'hora de la represa, i a partir d'aquí els àrabs s'han cregut que podien empatar. Noor ha tingut, en el 68, la seva millor ocasió, refusada per Cañizares. També ha destacat Sulimani, que ha disposat de dues bones oportunitats i ha obligat Cañizares a lluir-se: primer aturant el xut en dos temps, i després traient una mà miraculosa que ha enviat l'esfèrica a córner. Fins i tot, l'equip àrab ha reclamat un possible penal d'Albelda sobre Kariri.

A vint minuts del final, Aragonés ha donat l'oportunitat a Fernando Torres de sortir al terreny de joc, per intentar continuar la lluita pel "pichichi" del Mundial, en substitució de Reyes, tot i que s'ha quedat sense marcar. A mesura que han avançat els minuts del segon temps, però, la selecció espanyola ha baixat moltíssim la intensitat mostrada en el primer temps i ha esperat el xiulet final. Quan només faltava un minut per al final, Al-Harthi ha enviat als núvols la pilota de la igualada. La reacció, però, ha arribat tard, i Espanya acaba la primera fase amb nou punts de nou de possibles.

Ucraïna passa a vuitens

Ucraïna ha esclatat en una immensa alegria, ja que en el seu primer Mundial jugarà els vuitens de final. En la primera part, el domini ha estat, sens dubte, ucraïnès, amb un Xevtxenko que les veia quadrades. En el temps de descompte, s'ha produït l'expulsió del davanter tunisià Jaziri per doble targeta groga. Si, amb onze, "les àligues de Cartago" a penes havien aixecat el vol, amb 10 s'han acabat desplomant després d'un penal a Xevtxenko en el minut 70. El davanter del Chelsea no ha perdonat i ha confirmat l'adéu de Tunísia i del pas d'Ucraïna a la fase següent, com a segona del grup H, amb 6 punts.

La derrota de Tunísia representa un nou fracàs del futbol africà en aquesta Copa del Món. Tunísia s'ha convertit en la quarta selecció del continent negre, que torna cap a casa. Ja només queda Ghana com a representant d'Àfrica en aquest Mundial.