Futbol

Itàlia es classifica per a l'Eurocopa 2012; Holanda i Anglaterra tenen reserva feta

Jornada de compromisos internacionals, amb partits de classificació per a l'Eurocopa del 2012. Itàlia va ser la selecció que en va treure més profit en garantir-se matemàticament la primera plaça del grup C i, consegüentment, una plaça a la fase final. Un gol solitari de Pazzini en els últims minuts contra Eslovènia (1-0) va classificar els de Prandelli. Al grup E, Holanda va fer un pas més per ser a Polònia i Ucraïna després de derrotar Finlàndia per 0 a 2. Els "oranje" tenen sis punts de marge sobre Suècia a falta de dues jornades. Idèntica situació viu Anglaterra al grup G. Els de Capello van superar el País de Gal·les per 1-0, amb gol de Young, i només Montenegro els pot fer la guitza.

Actualitzat
Cal recordar que Polònia i Ucraïna estan classificades pel seu paper d'amfitriones i que Alemanya ja havia segellat el seu accés com a primer del grup A. Espanya, que ha golejat Liechtenstein, també ha garantit la possibilitat de defensar el seu títol continental.

Rússia i França es compliquen la classificació

Al grup B, Rússia va ser incapaç de fer-li un gol a Irlanda (0-0) i marcar territori. Ara mateix, quatre seleccions (Rússia, Irlanda, Armènia i Eslovàquia) tenen possibilitats matemàtiques de classificació. Al D, França va empatar a Romania (0-0) i es complica l'accés a la fase final ja que Bòsnia va derrotar Bielorússia (1-0, gol de Misimovic) i es col·loca a només un punt dels de Blanc. La classificació es definirà en l'última jornada en un enfrontament directe entre "bleues" i bosnians en territori francès.

També estan obertes les coses al grup F amb Croàcia i Grècia separades per un punt i amb una pròxima jornada apassionant amb l'enfrontament directe entre les dues seleccions. Al grup H, Dinamarca va derrotar Noruega per 2-0 amb un doblet de Bendtner. Els danesos comparteixen amb noruecs (que tenen un partit més) i Portugal la primera plaça. Tancarà la fase de grups un decisiu Dinamarca-Portugal.

Anar al contingut