Futbol

Eto'o, Drogba i Essien opten al trofeu al millor futbolista africà de l'any

La Confederació Africana de Futbol (CAF) farà públic demà el guanyador del trofeu al millor futbolista africà de l'any, al qual opten el camerunès del Barcelona Samuel Eto'o, guanyador els tres últims anys, l'ivorià Didier Drogba i el ghanès Michael Essien, tots dos del Chelsea.

Actualitzat

Eto'o, que la temporada passada va contribuir de manera decisiva al fet que el Barcelona es proclamés campió de Lliga, competició en la qual va ser màxim golejador, amb 26 gols, i d'Europa, en la final de la qual va marcar un gol, podria batre el rècord de ser el primer jugador que aconsegueix aquest trofeu per quarta vegada, i a més de manera consecutiva.

No obstant això, el camerunès tindrà un dur rival en l'ivorià Didier Drogba, a qui tan sols va superar per dos vots l'any passat. El davanter del Chelsea, a més, va ser campió de la Lliga anglesa, en què va marcar 12 gols, i va portar el seu país a la final de la Copa d'Àfrica, la final de la qual va perdre davant Egipte en la tanda de penals.

El tercer aspirant a millor futbolista africà de l'any és el ghanès Michael Essien, que també va guanyar la Premier amb el Chelsea. A més, el migcampista, que es va perdre la Copa d'Àfrica per lesió, va liderar Ghana perquè, de la mateixa manera que la Costa d'Ivori, pogués participar per primera vegada en un Mundial.

Anar al contingut