Els Warriors es situen a un sol partit de la gran final de l'NBA en derrotar els Spurs a domicili (108-120)

Kevin Durant i Stephen Curry mantenen a ratlla l'equip de San Antonio, que no en té prou amb les actuacions voluntarioses de Pau Gasol i Manu Ginóbili

Els Warriors s'han posat a un sol triomf de la classificació per a la gran final de l'NBA després que van vèncer per 108-120 a la pista dels Spurs i ja dominen la final de la conferència Oest per 3-0.

L'equip d'Oakland tindrà l'oportunitat de completar una tercera "escombrada" seguida en aquest play-off si torna a superar els de Pau Gasol en el quart partit, dilluns a la nit

Kevin Durant va ser el puntal dels californians en signar un doble doble de 33 punts i 10 rebots i Stephen Curry va aportar 21 punts i es va convertir en el màxim anotador de la franquícia en posttemporada i va superar Rick Barry. El base acumula 1.774 punts en 69 partits.

L'equip texà va tenir en Manu Ginóbili el màxim encistellador, amb 21 punts en només18 minuts sobre la pista. L'argentí es va convertir en el primer jugador de més de 39 anys que arriba als 20 punts com a reserva en un partit de play-off. També és el segon, després de Kareem Abdul-Jabbar, que amb aquesta edat fa 20 punts en una final de Conferència.

L'aportació de Pau Gasol també va ser destacable considerant el poc temps que va jugar. L'ala pivot va fer un doble doble de 12 punts i 10 rebots en 21 minuts.

Amb tot plegat, el panorama deixa poca esperança a San Antonio, que troba massa a faltar els lesionats Tony Parker i Kawhi Leonard. Després d'aquest últim partit, a més, han perdut David Lee per un trencament parcial del tendó de la ròtula esquerra.

Isaiah Thomas no jugarà més

El jugador franquícia dels Celtics, Isaiah Thomas, es perdrà el que resta de la competició després que va recaure en una lesió al maluc dret durant el segon partit contra els Cavaliers, segons ha confirmat el metge de l'equip, Brian McKeon.

El base arrossegava aquest problema des del mes de març, i en l'inici de la sèrie contra Cleveland se li va detectar una nova inflamació, que l'ha obligat a fer una parada.