El Regal Barça es referma en el liderat amb una victòria contundent a la pista de l'Unicaja (53-70)

El Regal Barça s'ha refermat en el liderat de la Lliga ACB amb una victòria contundent a la sempre complicada pista de l'Unicaja de Màlaga per 53 a 70. Els blaugranes, amb un inspirat Joan Carles Navarro en atac i que ha acabat com a màxim anotador del partit, amb 25 punts, sempre han portat la iniciativa en el marcador i han passat per sobre d'un Unicaja a la deriva. Els malaguenys han encaixat un dur correctiu i amb aquesta desfeta es queden a un pas de quedar-se fora de la Copa del Rei per segon any consecutiu. El públic local ha acomiadat el seu equip amb una sonora xiulada.

El Regal Barça ha començat el partit molt encertat. Els punts de Joe Ingles i Alan Anderson en els instants inicials han mantingut un avantatge clar per als blaugranes. Els malaguenys, en canvi, no tenien idees en atac, amb un pèssim 0 de 8 en tirs de camp en els primers cinc minuts. El seu entrenador, Aíto García Reneses, es mostrava nerviós veient el desastrós partit dels seus jugadors, que per segon any consecutiu podrien quedar-se fora de la Copa del Rei.

Víctor Sada ha demostrat la seva potència física, primer amb un tap sobre Saúl Blanco, i després culminant un "alley-oop" que li ha servit Ricky Rubio. El serbi Uros Tripkovic, amb triples inversemblants, ha estat el revulsiu i ha mantingut l'Unicaja dins el partit. Però sis punts seguits de Boniface N'Dong han tornat a obrir l'escletxa a favor dels blaugranes. I, després, ha aparegut Joan Carles Navarro. Zero punts al primer quart, i 13 al segon, amb cistelles de tots els colors. La primera part s'ha tancat amb dos triples consecutius, un de Navarro i un sobre la botzina de Blakney que ha posat el 28 a 36 al descans.

El festival de Navarro ha continuat a la represa, amb 10 punts al tercer quart. En una jugada, deixa un ganxo amb l'esquerra al més pur estil d'un pivot. I poc després aprofita el robatori de Ricky Rubio per culminar el contraatac. Davant un Unicaja impotent i a la deriva, el tercer quart s'ha tancat amb un triple de Joe Ingles i 18 punts d'avantatge per al Barça: 38 a 56.

A l'últim període, els blaugranes han arribat a tenir una renda màxima de 20 punts (40-60), però quan el partit semblava completament sentenciat, l'Unicaja ha reaccionat amb un parcial de 10 a 0 aprofitant la relaxació dels homes de Xavi Pascual, que s'han deixat anar abans d'hora. Tot i la revifada dels locals, sobretot gràcies a la bona aportació de Joel Freeland (20 punts i 10 rebots) el Regal Barça ha acabat sumant la dotzena victòria de la temporada i seguirà una jornada més com a líder de la Lliga ACB.