Lliga BBVA

El Barça fa un pas més cap al títol de Lliga en vèncer còmodament al camp del Còrdova (0-8)

Els gols de Rakitic, Luis Suárez (3), Messi (2), Piqué i Neymar han posat fi a les esperances de salvació dels andalusos

El Barça ha guanyat per 0-8 al camp del Còrdova en partit corresponent a la 35a jornada de la Lliga BBVA. Pas de gegant cap al títol dels de Luis Enrique gràcies a les dianes de RakiticLuis Suárez (3), Messi (2), Piqué i Neymar. Els cordovesos, que només han guanyat tres partits aquesta temporada, ja són matemàticament equip de Segona.

Luis Enrique no ha reservat cap futbolista de cara a l'anada de la semifinal de Champions contra el Bayern i ha tret l'onze de gala. Domini absolut dels catalans durant la primera part. Només començar, Neymar ha desaprofitat una ocasió molt clara. L'única arribada local l'ha protagonitzada Andone però la rematada de cap del romanès ha marxat alta.

Rakitic obre l'aixeta

Després d'un inici engrescador, ha caigut el ritme del matx. El Còrdova s'ha limitat a defensar i el Barça s'ha mostrat excessivament lent en les seves combinacions. Les ocasions han tornat a sovintejar l'àrea local en els últims quinze minuts del primer temps. Messi ha xutat a les mans del porter Juan Carlos i Neymar ha rematat al pal, abans de la primera diana blaugrana. En el minut 42, centrada de Messi i xut potent amb l'empenya de Rakitic lluny de l'abast de Juan Carlos. I en l'afegit, centrada d'Iniesta i Luis Suárez, amb l'interior i sense deixar botar la pilota, fa el 0 a 2.

Messi i Luis Suárez segellen el triomf

El Còrdova s'ha desfet i no ha donat cap símptoma de reacció. En el minut 46, Messi, de cap, ha rematat una centrada d'Alves per fer el seu 39è gol del curs, els mateixos que Cristiano Ronaldo, i el número 100 del Barça a la Lliga. Poc després, nova centrada d'Alves i cop de cap de Luis Suárez per certificar els tres punts.

Amb el partit decidit, Luis Enrique ha fet entrar Xavi i Mathieu per donar descans a Iniesta i Mascherano. Neymar, tot sol, ha fallat a porteria buida abans que Piqué, de cap a la sortida d'un córner, fes el 0 a 5. Encara n'havien de caure tres més.

En el minut 80, Messi ha resol un embolic dins l'àrea per arribar a la xifra dels 40 gols. El crac argentí, en plena lluita individual pel "Pichichi", ha estat generós i ha cedit el llançament d'un penal a Neymar. El brasiler no ha fallat. La golejada l'ha segellada Luis Suárez. "Hat trick" de l'uruguaià, que porta 16 gols a la Lliga.