El "Babydépor" s'imposa a un fluix Vila-real i se situa com a líder provisional (2-0)

El Deportivo s'ha imposat amb total justícia a un fluix Vila-real per 2-0 en l'únic partit avançat de la tercera jornada de Lliga disputat a Riazor. Els gallecs han fet una gran primera meitat i se n'han anat als vestidors amb un mínim avantatge gràcies a un golàs de Capdevila. Quan millor estaven jugant els visitants en busca de l'empat, el Dépor ha sentenciat en el minut 66 amb un nou gol de Capdevila, que ha marcat per partida doble per primera vegada en la seva carrera esportiva. Amb aquesta victòria, l'equip de Joaquín Caparrós se situa com a líder provisional de Primera Divisió amb 7 punts mentre que el Vila-real només en suma un i encara no ha marcat cap gol en tres jornades.

El "Babydépor" de Joaquín Caparrós ha esborrat del terreny de joc de Riazor un Vila-real completament desdibuixat en una primera part espectacular de l'equip gallec. Els locals s'han avançat ràpidament en el marcador amb un golàs de Joan Capdevila en el minut 4. El lateral esquerre català ha fet un impressionat xut des de més de 30 metres que ha entrat per l'escaire de la porteria de Viera.

Amb Riquelme desaparegut, el Vila-real no ha existit durant els primers 45 minuts i el partit ha estat una allau ofensiva dels locals, que han creat fins a sis ocasions clares de perill per marcar però que no han pogut augmentar el seu mínim avantatge abans del descans. Riki i l'exblaugrana Cristian Hidalgo han estat els dos jugadors ofensius més actius del conjunt gallec i han tingut clares ocasions per fer com a mínim el 2-0, davant un rival incapaç de xutar entre els tres pals de la porteria d'Aouate, que s'ha convertit en un espectador més.

En la represa, el panorama ha canviat radicalment. El Dépor ha cedit la iniciativa al Vila-real i els groguets han intentat reaccionar en busca de l'empat. Només han hagut de passar dos minuts de la segona meitat perquè els visitants hagin tingut una clara ocasió per empatar, però Riquelme no ha pogut superar la ràpida sortida d'Aouate. L'hispanobrasiler Marcos Senna també ha provat de sorprendre el porter israelià del Dépor amb un xut llunyà que ha sortit desviat per sobre del travesser.

Però qualsevol intent de reacció del Vila-real s'ha tallat en sec en el minut 66. Després d'un embolic a l'interior de l'àrea, Capdevila ha recollit la pilota i ha fet el segon gol del seu compte particular. A mesura que han anat passant els minuts, els ànims s'han escalfat i s'ha produït més d'una picabaralla entre els jugadors de tots dos equips. Primer Riki se les ha tingut amb Javi Venta i més tard l'exespanyolista Albert Lopo ha vist la targeta groga després d'encarar-se amb Tacchinardi i Viera, que ha volgut posar pau d'una manera bastant particular.

Amb el partit pràcticament sentenciat, el Vila-real s'ha abocat a l'atac a la desesperada i ha tingut dues claríssimes ocasions per reduir distàncies i haver posat emoció al tram final. En el minut 79, Riquelme no ha arribat a rematar a boca de canó un xut en semierrada de Nihat i dos minuts després, Aouate ha estat fonamental desviant a córner una rematada de Jose Mari.

Tot i els intents dels groguets per maquillar el resultat, el marcador ja ha estat inamovible i el Deportivo s'ha situat com a líder provisional amb 7 punts en tres jornades a falta dels partits de diumenge. Per la seva banda, el Vila-real ha fet un inici de temporada decebedor i només suma un punt i el que és més preocupant, encara no ha marcat cap gol després de tres jornades.