Dia de calor canicular a l'estiu (Xavi Cabo)

L'OMM valida el rècord de calor a Europa de 48,8 ºC a Sicília

Néstor GómezActualitzat

L'Organització Meteorològica Mundial (OMM) ha confirmat i validat la temperatura màxima de 48,8 ºC registrada a l'illa de Sicília l'11 d'agost del 2021.

Aquest valor suposa la temperatura més alta registrada a Europa per davant dels 48 ºC que es van assolir a Atenes i Elefsina el 10 de juliol de 1977. Aquest nou rècord l'ha confirmat un grup de científics especialitzats en l'atmosfera de l'OMM després d'analitzar una gran quantitat d'informació i elements.

Els 48,8 ºC de Sicília es van viure en plena onada de calor que va afectar el sud d'Itàlia. L'onada de calor va afectar durant dies la zona del Mediterrani i es recorda pels estralls que va causar en forma d'incendis en diferents països com Grècia o Turquia. A la petita població interior de Floridia, a la província siciliana de Siracusa, el termòmetre va arribar més amunt que mai al continent europeu des que hi ha dades. Només a Palerm, al nord de l'illa, hi havia 34 focs actius durant aquells dies i es va cobrar la vida d'una persona.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaMeteorologia
Anar al contingut