TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 93 resultats.

 • Els gadgets de cuina
  Escolta àudio

  Els gadgets de cuina

  Entre tots els regals que podem fer per Nadal, els estris de cuina estan entre els favorits dels foodies, cuinetes, cuiners i gormands. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens parlen dels gadgets de cuina, molts dels quals tenen el perill de quedar oblidats després del primer ús.

 • La carxofa
  Escolta àudio

  La carxofa

  Dolces i amargues. Visca la carxofa, un dels vegetals més esperats de l'hivern. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós us parlen de la carxofa!

 • Estan en perill els sopars de grup?
  Escolta àudio

  Estan en perill els sopars de grup?

  Arriba Nadal i tot són sopars de grup! Cada vegada, però, la cosa és més complicada, sobretot per als que cuinen. Tenen sentit els sopars de grup? La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós en parlen!

 • La mandarina (que no clementina)
  Escolta àudio

  La mandarina (que no clementina)

  Els fruits de la gran família de les mandarines tenen tres qualitats: són petits, trasportables a la butxaca i es poden menjar amb discreció i elegància. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens ho expliquen tot sobre la fruita estrella de l'hivern.

 • Pollastre i capó del Prat
  Escolta àudio

  Pollastre i capó del Prat

  El confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida és el plat favorit dels catalans, segons una enquesta de la revista "Cuina". Es pot dir que la gent ha pensat en el pollastre de pota blava, que és com es coneix popularment l'aviram de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pollastre i Capó del Prat. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen què té d'especial aquest pollastre i per què és tan important el rostit.

 • El maldecap dels cinèfils: les crispetes
  Escolta àudio

  El maldecap dels cinèfils: les crispetes

  Ja es feien crispetes fa 5.600 anys. I encara ara se'n fan. L'olor de crispetes és olor de cinema. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós us expliquen la història del gra de panís, la polèmica que l'acompanya i per què explota.

 • El millor pastís de formatge del món és basc
  Escolta àudio

  El millor pastís de formatge del món és basc

  El pastís de formatge que tothom vol imitar és nord-americà, però el millor dels millors es fa a Oiartzun, al País Basc. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen com és.

 • El curri no és una pols groga
  Escolta àudio

  El curri no és una pols groga

  El curri, efectivament, no és una pols de color groc que fem servir per animar alguns plats. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós l'hi han preguntat al cuiner indi Ivan Surinder i ens ho expliquen.

 • Parmentier, l'home i el puré de patata!
  Escolta àudio

  Parmentier, l'home i el puré de patata!

  A Antoine-Auguste Parmentier li devem haver popularitzat la patata a la França de Lluís XVI. Parmentier també és un puré de patates que, si està ben fet, és deliciós. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens ho expliquen tot de Parmentier, el senyor i el puré!

 • El "txuleton": gros, sucós i paleolític
  Escolta àudio

  El "txuleton": gros, sucós i paleolític

  Quan sentim "txuleton", pensem en el País Basc i en un peça de carn molt molt grossa. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen d'on ve aquest costum de cuinar una peça de carn tan grossa.

 • Com s'ha de diferenciar un camembert d'un brie?
  Escolta àudio

  Com s'ha de diferenciar un camembert d'un brie?

  La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquem quines són les diferències entre un brie i un camembert, i ens donen les claus per identificar els autèntics! Dos formatges francesos que fan embogir els apassionats formatgers.

 • Ceps i siurenys, semblants però no iguals!
  Escolta àudio

  Ceps i siurenys, semblants però no iguals!

  Ja entrem en les confusions micològiques! Tots sabríem dir uns quants noms de bolets de memòria, però diferenciar-los no és tan fàcil. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós expliquen què és un cep i què un siureny.

 • Els precuinats: la 5a gamma de la cuina
  Escolta àudio

  Els precuinats: la 5a gamma de la cuina

  La cuina té 5 gammes... els precuinats ocupen l'últim lloc, amb els plats ja preparats per escalfar. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen que la 5a gamma també existeix, i molt, als restaurants. Ara sabreu com identificar-la.

 • El picant
  Escolta àudio

  El picant

  El picant és segurament un dels elements que més discussió provoquen a taula. No és un gust o un sabor: és una sensació. Hi ha diferents tipus de picant? Com es mesura? Quins són els seus efectes secundaris? La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens ho expliquen.

 • "Això és or, xata!". L'orxata
  Escolta àudio

  "Això és or, xata!". L'orxata

  Diu la llegenda que va ser Jaume I qui va dir: "Això és or, xata!" La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen què és la xufa i quina relació té amb el paper i l'ordi. A l'estiu, poques coses com l'orxata ben freda passen tan bé.