TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 85 resultats.

 • Parmentier, l'home i el puré de patata!
  Escolta àudio

  Parmentier, l'home i el puré de patata!

  A Antoine-Auguste Parmentier li devem haver popularitzat la patata a la França de Lluís XVI. Parmentier també és un puré de patates que, si està ben fet, és deliciós. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens ho expliquen tot de Parmentier, el senyor i el puré!

 • El "txuleton": gros, sucós i paleolític
  Escolta àudio

  El "txuleton": gros, sucós i paleolític

  Quan sentim "txuleton", pensem en el País Basc i en un peça de carn molt molt grossa. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen d'on ve aquest costum de cuinar una peça de carn tan grossa.

 • Com s'ha de diferenciar un camembert d'un brie?
  Escolta àudio

  Com s'ha de diferenciar un camembert d'un brie?

  La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquem quines són les diferències entre un brie i un camembert, i ens donen les claus per identificar els autèntics! Dos formatges francesos que fan embogir els apassionats formatgers.

 • Ceps i siurenys, semblants però no iguals!
  Escolta àudio

  Ceps i siurenys, semblants però no iguals!

  Ja entrem en les confusions micològiques! Tots sabríem dir uns quants noms de bolets de memòria, però diferenciar-los no és tan fàcil. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós expliquen què és un cep i què un siureny.

 • Els precuinats: la 5a gamma de la cuina
  Escolta àudio

  Els precuinats: la 5a gamma de la cuina

  La cuina té 5 gammes... els precuinats ocupen l'últim lloc, amb els plats ja preparats per escalfar. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen que la 5a gamma també existeix, i molt, als restaurants. Ara sabreu com identificar-la.

 • El picant
  Escolta àudio

  El picant

  El picant és segurament un dels elements que més discussió provoquen a taula. No és un gust o un sabor: és una sensació. Hi ha diferents tipus de picant? Com es mesura? Quins són els seus efectes secundaris? La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens ho expliquen.

 • "Això és or, xata!". L'orxata
  Escolta àudio

  "Això és or, xata!". L'orxata

  Diu la llegenda que va ser Jaume I qui va dir: "Això és or, xata!" La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen què és la xufa i quina relació té amb el paper i l'ordi. A l'estiu, poques coses com l'orxata ben freda passen tan bé.

 • 50 anys del Via Veneto
  Escolta àudio

  50 anys del Via Veneto

  Hi ha un restaurant a Barcelona que sembla ancorat al 1967. Conserva la mateixa decoració, la mateixa manera de fer, el mateix tracte amb el client i els mateixos plats estrella. La cuina de Via Veneto, però, mira constantment al futur. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen la importància i l'essència d'aquest restaurant.

 • La nova nineta dels ulls de la cuina: la tonyina roja
  Escolta àudio

  La nova nineta dels ulls de la cuina: la tonyina roja

  Tothom parla de la tonyina roja i els restaurants no paren de servir-la, fins i tot hi ha locals monogràfics. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós expliquen com es pesca i quines característiques la fan tan especial.

 • Bajoca, mongeta, "Phaseolus vulgaris"...
  Escolta àudio

  Bajoca, mongeta, "Phaseolus vulgaris"...

  Segurament, de totes les verdures la mongeta és la més bullida i rebullida. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós n'expliquen els orígens i els tipus, i ens recorden que millor que faci "crec".

 • Tot sobre els ànecs i el foie-gras
  Escolta àudio

  Tot sobre els ànecs i el foie-gras

  Com s'engreixa el fetge dels ànecs i oques per fer el foie-gras? La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós us expliquen el procés d'elaboració d'aquest producte tan valorat gastronòmicament com controvertit.

 • Les espumes i el sifó, 20 anys després
  Escolta àudio

  Les espumes i el sifó, 20 anys després

  Les espumes, junt amb les esferificacions, són el símbol més visible d'un estil de cuina que va canviar el món i que va néixer al Bulli. Són una icona que ja es troba pràcticament a tots els restaurants d'alta cuina. Paula Molés i Salvador Garcia Arbós ens expliquen la curiosa història del sifó, l'estri imprescindible per fer les espumes, que ara fa 20 anys.

 • Sí als "stagiers"
  Escolta àudio

  Sí als "stagiers"

  Jordi Cruz encara ara s'està recuperant del linxament per haver dit que al seu restaurant tenen "stagiers". Aquesta figura existeix des de fa molts i molts anys, però val la pena que ara (aprofitant la polèmica) aclarim alguns conceptes. La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós hi estan a favor i ens expliquen el perquè.

 • Els mezzes, les tapes de la cuina grega
  Escolta àudio

  Els mezzes, les tapes de la cuina grega

  De Grècia hem recollit l'herència dels Jocs Olímpics, la filosofia, les matemàtiques i el primer teatre. I també el costum de construir un àpat a base de petits platets diferents per compartir. Són els "mezedes" o "mezzes". La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós us en descobreixen alguns que us faran viatjar fins a l'altre cantó de la mediterrània.

 • No és oli d'oliva tot el que ho sembla!
  Escolta àudio

  No és oli d'oliva tot el que ho sembla!

  A què ens referim quan parlem d'oli d'oliva verge extra? Tots els envasos en què hi diu "oli d'oliva" porten oli d'oliva? La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens aclareixen conceptes al voltant de l'or líquid del Mediterrani.