Tres produccions amb participació de Televisió de Catalunya premiades al Fic-Cat

Diumenge 9 de juny es van lliurar els premis del Fic-Cat d'aquest any. "Els nens salvatges", de Patricia Ferreira, es va endur el guardó a millor llargmetratge; "Fènix 11*23", de Joel Joan i Sergi Lara, va aconseguir el premi del públic, i el documental "Món petit", de Marcel Barrera, el de menció especial del jurat per al documental.

El llargmetratge d'"Els nens salvatges" és una coproducció de Distinto Films, Televisió de Catalunya i Áralan Films, amb la participació de Canal Sur i la Junta d'Andalusia. La història parla de l'Àlex, el Gabi i l'Oki, que són tres adolescents que viuen en una gran ciutat. Són uns desconeguts per als seus pares, professors i per a ells mateixos. Què passaria si poguéssim saber què estan pensant i sabéssim què volen fer? El seu aïllament emocional, portat a l'extrem, tindrà conseqüències inesperades que sacsejaran la societat.
 
"Fènix 11·23"  passa la tardor del 2004, quan Èric Bertran, un nen de 14 anys, crea un web inspirat en "Harry Potter i l'orde del Fènix" per defensar la llengua catalana. Una nit, trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid irrompen a casa seva i l'acusen de terrorista informàtic. El seu crim: enviar un correu electrònic a una cadena de supermercats demanant l'etiquetatge en català. "Fènix 11·23" és una coproducció d'Arriska Films, Benecé Produccions i Televisió de Catalunya amb la col·laboració de l'ICEC. 

"Món petit" és una producció d'Umbilical Produccions en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb el suport de l'ICEC (l'Institut Català de les Empreses Culturals) i de l'ICAA (l'Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals). El documental, dirigit per Marcel  Barrera, narra la història d'Albert Casals, un jove d'Esparreguera de vint anys que viatja amb la seva companya fins als antípodes de casa seva, Nova Zelanda, sense diners, equipatge ni poder caminar.
 
La 6a edició del FIC-CAT es va fer a la localitat de Roda de Berà del 5 al 9 de juny de 2013 als recintes del Casino Municipal i del Casal Municipal Les Monges.
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut