"Stella Cadente" i "Món petit", al Picknic Film Festival

El llargmetratges "Stella cadente", de Lluís Miñarro, i "Món petit", de Marcel Barrena, han estat seleccionats al Picknic Film Festival 2014.

Picknic Film Festival pretén fer ressò dels llargmetratges de poca visibilitat i distribució, però que han estat seleccionats en importants festivals de cinema i que tenen una molt bona acollida de la crítica especialitzada. El festival té diferents apartats que són els de: videocreació, animació, llargmetratges, curtmetratges, documentals, cicles i videoart. El festival es fa del 24 al 28 de juny a Santander i Cantàbria.

La pel·lícula de Lluís Miñarro "Stella cadente" tracta sobre la dificultat de definir la bellesa i sobre la futilitat del poder. Està interpretada per Àlex Brendemühl (Amadeo), Bárbara Lennie (María Victoria), Lorenzo Balducci (assistent del rei), Lola Dueñas (cuinera), Francesc Garrido (ministre Serrano), Àlex Batllori (criat jove), Gonzalo Cunill (ministre Zorrilla), Francesc Orella (bisbe), entre d'altres. El llargmetratge ens situa al novembre de 1870, moment en què les Corts espanyoles trien per 191 vots Amadeu de Savoia, duc d'Aosta, com a rei d'Espanya.  Al gener del 1871, Amadeu de Savoia arriba a Madrid quan el general Prim, el seu valedor, és assassinat. El regnat d'Amadeu serà curt, no arribarà al tres anys, i el seu pas per la història, obscur i desconegut. El film se situa entre el final del Romanticisme i el començament de la modernitat. Un període de convulsió a Europa -i especialment a Espanya- que ens recorda l'actualitat. És una producció d'Eddie Saeta -amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.
 
 
"Món petit"
explica la vida i viatges del jove Albert Casals, que intenta arribar al lloc més llunyà del món sense diners i en cadira de rodes. Amb aquests dos últims reconeixements, el film ja en suma vuit a tot el món i ha estat seleccionat en més de vint seccions oficials. El documental, que ha estat en cartellera a diferents punts des del 15 de març, ha aconseguit un gran èxit de públic a sales d'exhibició, a la televisió i als festivals: dos premis a l'IDFA (el festival de documentals més important del món), estrena a Palm Springs, a Aruba, al Festival de Xangai, premi al millor documental a Boulder (EUA), Premi Jove al ZagrebDox (Croàcia), Premi Jove a Macedònia, menció especial del jurat al Fit-Cat 2013. És una coproducció de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola, Umbilical Produccions i Corte y Confección de Películas, amb el suport de l'ICEC i l'ICAA, i amb la participació de Canal+. La televisió pública americana PBS representa el film internacionalment.
Anar al contingut