"Stella cadente" i "10.000 Km", al Cine d'Autor de Barcelona

El 17è Festival Internacional de Cine d'Autor de Barcelona que se celebrarà del 25 d'abril al 4 de maig presenta dues produccions amb participació de Televisió de Catalunya: "Stella cadente" i "10.000 km".

Més de 50 llargmetratges es podran veure a la 17a edició del Cine d'Autor de Barcelona, produccions que combinen l'obra recent de directors consagrats, èxits i premis de crítica i públic a festivals d'arreu del món, el millor cinema independent, propostes de nous talents i una retrospectiva sobre el cinema romanès contemporani.

Dins la secció Autoria Catalana, en què col·labora la Fundació SGAE, es projectarà  per primera vegada a tot Espanya "Stella cadente", de Lluís Miñarro, debut en la direcció de ficció del reconegut productor. El film està protagonitzat per Alex Brendemühl i Bárbara Lennie, entre d'altres. La première es farà a la Filmoteca da Catalunya dissabte 26 d'abril a les 19.30.  És una producció d'Eddie Saeta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.
 
 La pel·lícula ens situa al novembre del 1870, moment en què les Corts espanyoles trien per 191 vots Amadeu de Savoia, duc d'Aosta, com a rei d'Espanya.  Al gener de 1871, Amadeu de Savoia arriba a Madrid quan el general Prim, el seu valedor, és assassinat. El regnat d'Amadeu serà curt,   no arribarà a tres anys, i el seu pas per la història, obscur i desconegut. El film se situa entre el final del Romanticisme i l'inici de la Modernitat. Un període de convulsió a Europa  -i especialment a Espanya- que ens recorda l'actualitat.  
 
La cloenda del festival vindrà de la mà de "10.000 km", l'"opera prima" de Carlos Marques-Marcet, que ha estat una veritable revelació del cinema català. El llargmetratge va arrasar a l'últim festival de Màlaga amb 5 premis: va guanyar la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula, els guardons a la millor direcció, millor guió novell, premi especial del jurat de la crítica i premi a la millor actriu "ex-aequo" per a Natalia Tena.  Fa poques setmanes, els protagonistes de la pel·lícula (Natalia Tena i David Verdaguer) van obtenir el premi de millor actuació duo del jurat de la 21a edició del South By Southwest (Estats Units).

"10.000 km" és una història d'amor que ens parla de la manera com la tecnologia condiciona les relacions personals d'una parella. Aquest llargmetratge, que comença amb un impressionant pla seqüència de 23 minuts, és una producció de Lastor Media en coproducció amb la productora audiovisual amb seu a Los Angeles Somos La Panda, amb la participació de Televisió de Catalunya, TVE i amb  la col·laboració del Programa Media, de l'ICEC i Ymagis. La pel·lícula s'estrena per a tot Catalunya al Cinema Aribau Club sala 1, dissabte 3 a les 19.30.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut