La pel·lícula "Arrugas", de gira

El circuit de Cinema Català – Dia de l'autor SGAE continua el seu recorregut per diferents poblacions de Catalunya.

La setmana passada la programació  prevista  del circuit de Cinema Català – Dia de l'autor SGAE  ens va dur a Lleida amb el llargmetratge  d'animació "Arrugas"
 
 
Lleida - Dijous 19nov: "Arrugas", Screen Box  Funàtic - a les 20.30
 
"Arrugas" és un llargmetratge d'animació 2D per a un públic adult basat en el còmic homònim de Paco Roca (Premio Nacional de Cómic 2008). La pel·lícula narra l'amistat entre Emilio i Miguel, dos vellets reclosos en un geriàtric.

El llargmetratge ha guanyat el premis Goya a millor pel·lícula d'animació i millor guió adaptat (2012), el premi del públic de l'Anima 2012, el Best European Production al Cartoon Movie 2012, la millor opera prima al Cinespagnol Nantes, la millor pel·lícula d'animació al Festival de Cine d'animació de Stuttgart i els premis a millor direcció artística, millor llargmetratge d'animació, millor música original, millor so i millor guió als Premis Mestres Mateo 2012. També ha participat a nombrosos festivals nacionals i internacionals. És una producció de Perro Verde Films, Cromosoma i Televisión de Galicia amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, TVE i el suport de l'AGADIC, l'ICAA i la Xunta de Galicia. 

Sinopsi:
Emilio acaba d'arribar a la residència en un estat inicial de Alzheimer. En Miguel i altres companys de residència l'ajudaran i miraran que no acabi en la planta superior de la residencia, el temut pis dels assistits, que és com anomenen als que ja no tenen remei. El pla esbojarrat d'en Miguel tenyeix de comèdia i tendresa el tediós dia a dia de la residència perquè encara que per a molts les seves vides estan a un punt d'acabar, ells tot just  n'acaben d'encetar una de nova.
 
Equip tècnic:
 
Director: Ignacio Ferreras
Guió: Àngel de la Cruz, Paco Roca, Ignacio Ferreras i Rosanna Cecchini 
         *basat en el còmic homònim de Paco Roca
Producció executiva: Dani Martínez, Maria Arochena, Ángel de la Cruz, Tono Folguera i Toni Marín
Producció: Manuel Cristóbal, Enrique Aguirrezabala i Oriol Ivern
Disseny de personatges: Paco Roca
Supervisió d'animació: Baltasar Pedrosa
Director de fotografia: David Cubero
So: Carlos García i Diego S. Staub
Direcció de producció: Helena Fortuny
Compositor: Nani García
Anar al contingut