GRAN REVELACIÓ DEL CINEMA CATALÀ ALS GOYA

El cinema català trenca totes les expectatives als 25 Premis Goya. "PA NEGRE", amb 14 nominacions, ha quedat entre les preferides després del film d'Àlex de la Iglesia "Balada triste de trompeta", que aspira a 15 categories.

El film d'Agustí Villaronga "PA NEGRE" està nominat, entre d'altres, a: pel·lícula, director (Agustí Villaronga), actriu protagonista (Nora Navas), actor secundari (Sergi López), actriu secundària (Laia Marull), actor revelació (Francesc Colomer), actriu revelació (Marina Comas) i guió adaptat (Agustí Villaronga).

Altres produccions catalanes que opten a les candidatures són: "Biutiful", amb 8 candidatures, entre les quals hi ha la de Javier Bardem com a actor protagonista i Eduard Fernández com a actor de repartiment; "La Mosquitera", nominada a actriu protagonista amb Emma Suárez; "Los ojos de Julia", candidata també a actriu protagonista amb Belén Rueda, "Elisa k", amb la nominació de Jordi Cadena a millor guió adaptat i "El Gran Vázquez" a millor actor de repartiment.

En la categoria d'animació destaca la producció "Chico y Rita", candidata a millor llarg d'animació, i en la de documental, "Bicicleta, cullera, poma" i "María y yo", totes dues nominades a millor pel·lícula documental. La majoria d'aquestes produccions han estat produïdes per Televisió de Catalunya.

L'entrega de premis Goya es farà el dia 13 de febrer al Teatro Nacional de Madrid.


Llista completa de nominacions:
Web:Web oficial




Anar al contingut