Futbol

Freda encaixada de mans entre Laporta i Sánchez Llibre en la vigília del derbi

Gaire natural no ha quedat, però almenys hi hagut encaixada de mans. Però si ja té mèrit que la Conselleria de Cultura hagi reunit Joan Laporta i Daniel Sánchez Llibre en l'acte d'adhesió al Pla de Foment de la Lectura, encara era més difícil fer-los compartir taula. Primer han firmat el suport a la campanya i tot seguit s'ha vist la imatge més esperada..., i més curta. Un segon exacte ha durat l'encaixada de mans. Havent dinat, Laporta se n'ha anat sense fer declaracions, i Sánchez Llibre -que sí que ha parlat- ha deixat molt clar que no hi ha hagut reconciliació. Demà no anirà a la llotja del Camp Nou.

Actualitzat

El que no havia aconseguit el futbol ho han aconseguit els llibres. L'acte que els ha unit ha estat l'adhesió del Barça i l'Espanyol al pla de foment de lectura de la Generalitat, que preveu, també, una sèrie d'actes demà, abans del partit. El conseller de Cultura, Joan Manuel Treserras, ha estat l'artífex d'aquesta treva "cultural", que no se sap quant durarà ni si servirà perquè Daniel Sánchez Llibre vagi a la llotja del Camp Nou, que fa dos anys que no trepitja. No han tingut cap inconvenient, això sí, a posar tots dos junts davant del lema d'aquesta campanya de la Generalitat "Llegir ens fa més grans".

L'afer Saviola, detonant del "mal rotllo"

La relació entre els presidents és dolenta, però no sempre ha estat així. A l'inici de l'era Laporta, somriures, abraçades i trobades gastronòmiques. Tot aquest bon rotllo se'n va en orris l'estiu en què Saviola va anar cedit al Sevilla i no pas a l'Espanyol. Laporta sí que va a Montjuïc, però ningú, ni l'aleshores president Pasqual Maragall, ha tingut èxit a l'hora d'intercedir per posar pau. En els últims temps, de mal en pitjor. De parlar-se poc, però parlar-se al cap i a la fi, a ignorar-se literalment, com en l'últim derbi a Montjuïc.

El seny el posen Rijkaard i Valverde

Tots dos entrenadors han protagonitzat l'altra imatge de la jornada. Aquesta no ha costat tant com la dels presidents, ja que la cordialitat i el respecte sempre han imperat en la relació entre aquests tècnics. Potser és l'últim derbi amb aquests protagonistes, i Rijkaard ha volgut que la foto quedés bé.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut