Estrena de "MÓN PETIT", el documental d'Albert Casals a Nova Zelanda amb cadira de rodes i pràcticament sense diners.

"Món petit" s'estrena aquest divendres a les grans pantalles. El documental, dirigit per Marcel Barrena i coproduït per Televisió de Catalunya, narra la història d'Albert Casals, un jove d'Esparreguera de vint anys que viatja amb la seva companya fins als antípodes de casa seva, Nova Zelanda, sense diners, equipatge, ni poder caminar.

A través del fil conductor de la seva aventura travessant mig món, el film descriu la vida de l'Albert, la malaltia que li va inutilitzar les cames i l'educació rebuda per part d'uns pares que no l'han sobreprotegit i que han optat per donar-li llibertat en comptes de limitar-lo pel fet que necessita una cadira de rodes. Des de petit l'Albert somiava viatjar pertot arreu.
 
La seva història es va donar a conèixer arran de la publicació de la seva autobiografia, "El món sobre rodes", el segon llibre de no-ficció en català més venut per Sant Jordi el 2009. Dos anys i tres continents visitats més tard, va escriure "Sense fronteres".
 
Aquesta petita joia documental va guanyar l'any passat  el Doc-U, un dels premis de l'IDFA, el Festival Internacional de Cinema Documental que es va fer a Amsterdam, on es va estrenar mundialment, i va ser el tercer documental més valorat en la votació popular feta pels espectadors del festival,  Properamen, està previst que s'emeti a l'espai "Sense Ficció" de TV3.
 
"Món petit" és una producció d'Umbilical Produccions en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb el suport de l'ICEC (l'Institut Català de les Empreses Culturals) i de l'ICAA (l'Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals).
 
 
 
Anar al contingut