Estrena de "Born" als cinemes

Divendres 21 de novembre es va estrenar als cinemes "Born", el segon llargmetratge de ficció del cineasta i artista multidisciplinar Claudio Zulian.

La pel·lícula, basada en fets reals, està inspirada en el llibre "La ciutat del Born" de l'historiador Albert García Espuche. EL film és un projecte històric situat a l'antic barri del Bornet de Barcelona, ambientat en els anys previs del 1714. Entre el 1699, el 1705 i el 1714, els veïns del barri del Bornet de Barcelona conviuen entre festes populars, tragèdies personals, negocis d'èxit, fracassos estrepitosos, enveges, odis i amors, mentre la Guerra de Successió els va afectant cada cop més, fins a arribar al setge de la ciutat i la destrucció total del barri. La pel·lícula se centra en la vida de tres protagonistes: Vicenç  Duran, Bonaventura i la seva germana Marianna.
 
El rodatge s'ha fet amb la Black Magic Pocket Cinema, una càmera nova de tecnologia molt lleugera i petita que es compon d'un sensor i una òptica, petita com una compacta. Zulian la defineix com  "la mínima expressió d'una càmera, extraordinària pel que fa a stops i de look cinematogràfic diferent". El fet de fer servir aquesta càmera li ha permès molta mobilitat a l'hora de buscar angles i punts de vista en espais sovint petits. És una producció d'Acteon SCCL  amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i el suport de l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació Social "La Caixa" i l'ICEC.
 
Sinopsi:
Basada en fets reals, la pel·lícula segueix les peripècies de tres personatges de tres grups socials diferents que vivien al barri del Bornet de Barcelona al segle XVIII: un calderer, en Bonaventura, la seva germana Marianna i l'amant d'aquesta, el ric adroguer Vicenç Duran. Els fets previs al 1714 marquen la vida d'aquests tres personatges, un temps d'enormes mutacions socials, polítiques i també íntimes... Un temps que és encara el nostre.  
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Claudio Zulian
Guió: Claudio Zulian, Michel Fessler i Neus Rodríguez Roig
           * basat en el llibre d'Albert Garcia Espuche "La ciutat del Born"
Producció executiva: Claudio Zulian
Producció delegada TVC: Elisa Plaza
Intèrprets: Vicky Luengo, Marc Martínez, Josep Julién, i Mercè Arànega, entre d'altres.
Direcció de fotografia: Jimmy Gimferrer
Música: música tradicional catalana
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut