Els "PREMIS GAUDÍ" es posen de gala.

"Pa NEGRE" i "HEROIS", dues coproduccions de Televisió de Catalunya, han estat les grans triomfadores de les produccions nominades als III Premis Gaudí que se celebraran a mitjans de gener a Barcelona.

Dels 51 llargmetratges candidats, 32 produccions optaran a les 22 categories que conformen els premis. Les pel·lícules que opten a un nombre més gran d'estatuetes són "PA NEGRE" amb 15 candidatures i "HEROIS" amb 10. També coproduïdes per Televisió de Catalunya opten a nominacions "LOS OJOS DE JULIA", amb 6, i "ELISA K" i "LA MOSQUITERA", amb 5 i "El Gran Vázquez" amb quatre.


"PA NEGRE" d'Agustí Villaronga es basa en dues novel·les d'Emili Teixidor i explica els anys durs de la postguerra rural a Catalunya. Aquest film està interpretat per Nora Navas, Francesc Colomer, Roger Casamajor, entre d'altres. És una producció de Massa d'Or Produccions i Televisió de Catalunya amb la col·laboració de l'ICIC i la participació de TVE.

Pau Freixa és el director d'"HEROIS". La trama del film narra com un jove publicista, amb una carrera professional plena d'èxits i una vida personal inexistent, es veu immers en un viatge en què coneix una noia.  El guió és d'Albert Espinosa i del mateix Pau Freixaz. Àlex Brendemühl, Eva Santolària, Emma Suárez i Lluís Homar interpreten els personatges ja d'adults. És una producció de Media Films 2010, i Televisió de Catalunya.

"LOS OJOS DE JULIA" narra la història de la Júlia, una dona que pateix una malaltia degenerativa de la vista, i que troba la seva germana Sara, cega a causa de la mateixa malaltia, penjada al soterrani de casa seva.  Produïda per Rodar y rodar cine y televisión, Antena 3 Films i Televisió de Catalunya, 2010; "LOS OJOS DE JULIA" està dirigida per Guillem Morales i interpretada per Belén Rueda, Lluís Homar, Pablo Derqui, Francesc Orella, entre d'altres.

Judith Collell i Jordi Cadena codirigeixen "ELISA K", basada en el llibre de Lolita Bosch "Elisa Kiseljak". La pel·lícula, amb guió de Jordi Cadena i Judith Collell, narra el drama d'Elisa, una noia que al cap de 14 anys reviu un episodi traumàtic de la seva preadolescència, del qual només tenia borrosos records. "Elisa K" està interpretada per Aina Clotet, Clàudia Pons, Lydia Zimmermann i Hans Richter, entre altres. És una coproducció d'Oberón Cinematogràfica i Televisió de Catalunya.


"La MOSQUITERA" explica la història d'una família acomodada, en què els seus membres viuen atrapats en la culpa i la frustració. La pel·lícula, protagonitzada per Eduard Fernández, Marcos Franz, Emma Suárez i Fermí Reixach, és una comèdia dramàtica costumista d'Agustí Vila. El llargmetratge està coproduït per EDDIE SAETA i Televisió de Catalunya amb la participació de TVE.

"EL GRAN VÁZQUEZ" Narra la vida del millor dibuixant de tebeos d'Espanya. Santiago Segura, Mercè Llorens, Álex Angulo i Enrique Villén són els intérprets d'aquest film dirigit per Óscar Aibar i produït per  Distinto Films, Tornasol Films i Castafiore Films.


Anar al contingut