"Ebre, del bressol a la batalla", una nova coproducció de Televisió de Catalunya

Durant el mes de juliol s'ha rodat a Catalunya el telefilm "Ebre, del bressol a la batalla", de Roman Parrado

La "TV movie" "Ebre, del bressol a la batalla" parla de la guerra civil espanyola, i concretament de la lleva del biberó, els joves que van anar a parar a la batalla de l'Ebre per defensar el front republicà.

La batalla de l'Ebre va ser la més llarga, la que més morts va causar i on van anar a parar més combatents. Roman Parrado defineix el film com una pel·lícula de guerra que narra la pèrdua de la innocència d'uns nois que van anar a parar al front quan encara eren uns nens. Però les seqüències de despatxos entre Manuel Azaña, president de la República, i el president del govern, Juan Negrín, també ens deixa entreveure que la batalla del Ebre va ser una estratègia política per influenciar la resta d'Europa.

Amb guió d'Eduard Sola, i protagonitzada per Oriol Pla, Enric Auquer, Àlex Monner, Emilio Palacios, Artur Busquets, Roser Tapias i Manuel Moron, "Ebre, del bressol a la batalla" s'ha rodat a diferents localitzacions de Terrassa i de les Terres de l'Ebre. És una coproducció de Televisió de Catalunya, Set Màgic Audiovisual i Enciende TV, amb la participació de Canal Sur i l'ajut de l'ICEC, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Terrassa.

Sinopsi:
L'abril de 1938, molts nois d'entre 17 i 18 anys són reclutats per l'exèrcit de la República Espanyola per lluitar contra les tropes de Franco en un moment en què la Guerra Civil sembla que es decanta a favor d'aquests últims. D'una banda, Manuel Azaña, president de la República, intenta aconseguir una pau que estalviï més morts, però de l'altra, Juan Negrín, president del govern, vol allargar la resistència fins a aconseguir una ajuda internacional que sembla poc probable. Entre els nois enviats a la batalla de l'Ebre hi ha en Pere Puig, que ha de deixar la seva vida de pastor; en Fermí Quintana, que s'ha allistat voluntàriament per poder trobar el seu germà desaparegut des de fa temps; en Valentí Godall, un convençut antifeixista, i en Jaume Comelles, un seminarista que viu espantat perquè companys com en Martí Claret, anticlerical, el miren amb tant d'odi com als enemics. El destí de tots ells resulta imprevisible.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Roman Parrado
Guió: Eduard Sola
Producció executiva: Oriol Marcos i Maria Esteve
Producció executiva TVC: Elisa Plaza
Intèrprets: Oriol Pla, Enric Auquer, Àlex Monner, Emilio Palacios, Artur Busquets, Roser Tapias i Manuel Moron, entre d'altres
Direcció de fotografia: Xavier Camí
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut