Anul·len 30 vols a l'aeroport del Prat per la vaga de controladors francesos

És l'aeroport espanyol amb més afectació, amb 14 vols que tenien aeroports francesos com a destí i 16 que havien de sobrevolar el país

RedaccióActualitzat

La vaga de controladors aeris que hi ha a França està afectant força el trànsit aeri des dels aeroports espanyols. L'aeroport del Prat és el més afectat, amb 30 vols anul·lats fins a les 9 del matí d'aquest dimarts, 14 dels quals anaven a aeroports francesos i 16 més que havien de sobrevolar el país.

Segons dades comunicades per Aena, des de les 12 de la nit d'aquest dilluns fins a les 9 del matí de dimarts s'han cancel·lat 49 vols amb destí a França. Del Prat n'han sortit només 7 dels 21 previstos. Durant tot el dia del Prat n'hi ha 88 de programats amb destí a aeroports francesos, de manera que l'afectació pot ampliar-se en les pròximes hores.

Segons les dades d'Aena, l'altre aeroport més afectat és el de Palma de Mallorca, amb 13 anul·lacions. També se n'han anul·lat 4 des de Màlaga, d'un total de 23 previstos per a tota la jornada. De Madrid-Barajas n'havien de sortir encara més que del Prat, 91, i de moment només se n'han cancel·lat 3 dels 9 que havien de marxar abans de les 9 del matí.

Segons les dades d'Aena, aquest dimarts hi havia programats 300 vols en total entre aeroports espanyols i aeroports francesos. Aena no ha facilitat encara dades dels vols afectats que no tenen França per destinació, però que també s'han hagut d'anul·lar perquè havien de passar per l'espai aeri francès.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut