• Via llibre - capítol 46: Finals
  Veure vídeo

  Via llibre - capítol 46: Finals

  Els finals són els protagonistes dels continguts del programa "Via llibre". Amb aquest "leit motiv", es parla, primer, del final marcat pel calendari: s'arriba al final del 2012 i es fa un repàs literari del millor de l'any amb tres periodistes culturals destacats: Carles Geli, d'"El País", Montse Serra, de "Vilaweb", i Milo J. Krmpotic, de "Qué leer". Es fa també un repàs de les narratives catalana, espanyola i estrangera, parant atenció als llibres que han estat fenòmens, però també a aquells més petits que no podem oblidar.

  Hi ha també un final més extrem: l'escriptor Vicente Verdú presenta "Apocalipsis now", on confronta l'apocalipsi de Sant Joan amb la crisi actual.

  Finalment, es visiona el rodatge d'"El bosc", una pel·lícula basada en un conte d'Albert Sánchez Piñol i dirigida per Óscar Aibar. I l'actriu Pepa López passa per l'espai "Lletratat".

  Els finals són els protagonistes dels continguts del programa "Via llibre". Amb aquest "leit motiv", es parla, primer, del final marcat pel calendari: s'arriba al final del 2012 i es fa un repàs literari del millor de l'any amb tres periodistes culturals destacats: Carles Geli, d'"El País", Montse Serra, de "Vilaweb", i Milo J. Krmpotic, de "Qué leer". Es fa també un repàs de les narratives catalana, espanyola i estrangera, parant atenció als llibres que han estat fenòmens, però també a aquells més petits que no podem oblidar. Hi ha també un final més extrem: l'escriptor Vicente Verdú presenta "Apocalipsis now", on confronta l'apocalipsi de Sant Joan amb la crisi actual. Finalment, es visiona el rodatge d'"El bosc", una pel·lícula basada en un conte d'Albert Sánchez Piñol i dirigida per Óscar Aibar. I l'actriu Pepa López passa per l'espai "Lletratat".

 • Via llibre - capítol 45: Literatura infantil
  Veure vídeo

  Via llibre - capítol 45: Literatura infantil

  Descobrim com es relacionen la literatura infantil i la tecnologia, amb un reportatge que ens porta a descobrir aplicacions de contes infantils com ara Nice tales o Wonderbook, de Playstation, que combinen lectura i joc.
  També parlem de llibres infantils des del punt de vista de la il·lustració, amb dues referències imprescindibles a casa nostra. Roser Capdevila, creadora de "Les tres bessones", conversa amb Carme Solé Vendrell, una il·lustradora que ha dedicat pràcticament tota la carrera als llibres infantils.
  A més, parlem d'"El llibre de La Marató" amb Francesc Torralba, prescriptor i un dels autors del llibre, i amb dos escriptors que també hi han participat, Salvador Macip i Maria Barbal.
  I fem passar Sergi Belbel pel Lletratat.

  Descobrim com es relacionen la literatura infantil i la tecnologia, amb un reportatge que ens porta a descobrir aplicacions de contes infantils com ara Nice tales o Wonderbook, de Playstation, que combinen lectura i joc. També parlem de llibres infantils des del punt de vista de la il·lustració, amb dues referències imprescindibles a casa nostra. Roser Capdevila, creadora de "Les tres bessones", conversa amb Carme Solé Vendrell, una il·lustradora que ha dedicat pràcticament tota la carrera als llibres infantils. A més, parlem d'"El llibre de La Marató" amb Francesc Torralba, prescriptor i un dels autors del llibre, i amb dos escriptors que també hi han participat, Salvador Macip i Maria Barbal. I fem passar Sergi Belbel pel Lletratat.

 • Via llibre - capítol 44: Creació
  Veure vídeo

  Via llibre - capítol 44: Creació

  La creació literària. De la idea al llibre, els processos pels quals passen els autors. En parlem des de tres gèneres molt diferents.
  Comencem amb un autor que capgira el fet creatiu i a qui agrada desmitificar el món de la literatura. Rafa Reig, professor també de creació literària, ens presenta "Lo que no está escrito", la seva última novel·la.
  Continuem amb el fet creatiu, però canviem de gènere. Albert Roig i Lluís Solà, poetes, conversen entre ells i intercanvien maneres diferents d'enfrontar-se amb la poesia.
  I, finalment, ens mirem el fet creatiu des del punt de vista del còmic. Parlem amb Max, creador de Peter Pank i Premi Nacional de Còmic per "Bardín el Superrealista", que en el seu darrer àlbum, "Vapor", ens explica la història de Nicodem, un anacoreta modern i gens místic. Ha fet un canvi d'estil, però el seu particular humor hi continua present.
  I retratem Ariadna Oltra, presentadora de "La Marató".

  La creació literària. De la idea al llibre, els processos pels quals passen els autors. En parlem des de tres gèneres molt diferents. Comencem amb un autor que capgira el fet creatiu i a qui agrada desmitificar el món de la literatura. Rafa Reig, professor també de creació literària, ens presenta "Lo que no está escrito", la seva última novel·la. Continuem amb el fet creatiu, però canviem de gènere. Albert Roig i Lluís Solà, poetes, conversen entre ells i intercanvien maneres diferents d'enfrontar-se amb la poesia. I, finalment, ens mirem el fet creatiu des del punt de vista del còmic. Parlem amb Max, creador de Peter Pank i Premi Nacional de Còmic per "Bardín el Superrealista", que en el seu darrer àlbum, "Vapor", ens explica la història de Nicodem, un anacoreta modern i gens místic. Ha fet un canvi d'estil, però el seu particular humor hi continua present. I retratem Ariadna Oltra, presentadora de "La Marató".

 • Via llibre - capítol 43: Poesia
  Veure vídeo

  Via llibre - capítol 43: Poesia

  Dediquem el programa a un gènere de públic petit, però fidel. Reivindiquem el valor de la poesia, a allò que provoca en nosaltres i que ens sembla irrenunciable.

  Ho fem amb Joan Margarit, que presenta poemari nou, "Es perd el senyal". Per ell, una poesia és com una partitura. Estem atents, doncs, a la música que ha compost aquesta vegada, plena de vida, d'amor i de records.

  Descobrim una nova generació de poetes, els que seran els successors de Margarit. Tenen entre vint i trenta-i-uns quants anys, i un, el poeta Andreu Gomila, ens fa el retrat de la seva generació. Adrià Targa, Blanca Llum Vidal i Josep Pedrals també en formen part.

  I escalfem motors de cara a "La Marató". Recuperem Vicenç Villatoro, que en la seva última novel·la, "Moon river", parla del càncer i de la relació que s'estableix entre malalts i familiars.

  Dediquem el programa a un gènere de públic petit, però fidel. Reivindiquem el valor de la poesia, a allò que provoca en nosaltres i que ens sembla irrenunciable. Ho fem amb Joan Margarit, que presenta poemari nou, "Es perd el senyal". Per ell, una poesia és com una partitura. Estem atents, doncs, a la música que ha compost aquesta vegada, plena de vida, d'amor i de records. Descobrim una nova generació de poetes, els que seran els successors de Margarit. Tenen entre vint i trenta-i-uns quants anys, i un, el poeta Andreu Gomila, ens fa el retrat de la seva generació. Adrià Targa, Blanca Llum Vidal i Josep Pedrals també en formen part. I escalfem motors de cara a "La Marató". Recuperem Vicenç Villatoro, que en la seva última novel·la, "Moon river", parla del càncer i de la relació que s'estableix entre malalts i familiars.

 • Via llibre - capítol 42: El passat
  Veure vídeo

  Via llibre - capítol 42: El passat

  El passat és un tema recurrent dins la literatura, i "Via Llibre" el tracta amb Xavier Rubert de Ventós i Manuel Rivas, dos escriptors que acaben de publicar obres sobre aquest tema, protagonista de dues novetats literàries que volem destacar.

  Xavier Rubert de Ventós, ha posat la vista enrere per escriure "Dimonis íntims". A més de filòsof, Xavier Rubert de Ventós s'ha dedicat a l'ensenyament, a les humanitats, a l'arquitectura, a la literatura i a la política, i tot això convergeix en la seva darrera obra, segurament una de les més agosarades. Per la seva part, Manuel Rivas ha publicat "Las voces bajas", una novel·la que se situa en la Galícia franquista, on Rivas recull les veus anònimes de la seva infància i hi descriu una família apassionada per la literatura.

  D'altra banda, Frederic Fernández, cuiner del restaurant Osmosis i un apassionat dels llibres, explica el seu pas dels vells receptaris als llibres d'època, per barrejar-hi història i gastronomia. I tanquem amb un retrat del periodista i actor Queco Novell.

  El passat és un tema recurrent dins la literatura, i "Via Llibre" el tracta amb Xavier Rubert de Ventós i Manuel Rivas, dos escriptors que acaben de publicar obres sobre aquest tema, protagonista de dues novetats literàries que volem destacar. Xavier Rubert de Ventós, ha posat la vista enrere per escriure "Dimonis íntims". A més de filòsof, Xavier Rubert de Ventós s'ha dedicat a l'ensenyament, a les humanitats, a l'arquitectura, a la literatura i a la política, i tot això convergeix en la seva darrera obra, segurament una de les més agosarades. Per la seva part, Manuel Rivas ha publicat "Las voces bajas", una novel·la que se situa en la Galícia franquista, on Rivas recull les veus anònimes de la seva infància i hi descriu una família apassionada per la literatura. D'altra banda, Frederic Fernández, cuiner del restaurant Osmosis i un apassionat dels llibres, explica el seu pas dels vells receptaris als llibres d'època, per barrejar-hi història i gastronomia. I tanquem amb un retrat del periodista i actor Queco Novell.

 • Via llibre - capítol 41: Lectors
  Veure vídeo

  Via llibre - capítol 41: Lectors

  Fa un any es va presentar a l'Ateneu de Barcelona "Jo confesso", de Jaume Cabré. Més de 70.000 exemplars venuts i premis com el Creixells, Serra d'Or i de la Crítica la converteixen segurament en una de les novel·les més importants de la literatura catalana dels darrers anys. Per celebrar l'aniversari de la publicació, "Via llibre" ha tornat a portar a l'Ateneu Jaume Cabré, aquesta vegada acompanyat de tres lectors que estableixen un diàleg amb ell sobre la novel·la i el seu procés de creació.

  Coneixem també uns altres lectors, aquests molt més primerencs. Visitem la biblioteca de l'escola Isabel de Villena i seran els mateixos alumnes els que ens fan les seves recomanacions.

  I fem passar pel Lletratat l'actor i director Joan Lluís Bozzo.

  Fa un any es va presentar a l'Ateneu de Barcelona "Jo confesso", de Jaume Cabré. Més de 70.000 exemplars venuts i premis com el Creixells, Serra d'Or i de la Crítica la converteixen segurament en una de les novel·les més importants de la literatura catalana dels darrers anys. Per celebrar l'aniversari de la publicació, "Via llibre" ha tornat a portar a l'Ateneu Jaume Cabré, aquesta vegada acompanyat de tres lectors que estableixen un diàleg amb ell sobre la novel·la i el seu procés de creació. Coneixem també uns altres lectors, aquests molt més primerencs. Visitem la biblioteca de l'escola Isabel de Villena i seran els mateixos alumnes els que ens fan les seves recomanacions. I fem passar pel Lletratat l'actor i director Joan Lluís Bozzo.

 • Via llibre - capítol 40: Protesta
  Veure vídeo

  Via llibre - capítol 40: Protesta

  "Via llibre" mostra la literatura editada sobre els moviments o els ideals de protesta i esperit crític. El programa comença la seva emissió amb un dels editors d'aquí més combatius i també un dels més veterans i coneguts, el barceloní Gonzalo Pontón, que ha descobert i publicat autors tan imprescindibles com Stephen Hawking, Pierre Vilar o Noam Chomsky. Primer, a l'editorial Crítica, el seu vaixell insígnia, i el darrer any al seu nou projecte, el segell d'assaig Pasado y Presente.

  A la conversa hi participen, a més, el periodista Antonio Baños i el cooperativista Jordi García Jané. La nova publicació d'Antonio Baños és "Posteconomía. Hacia un capitalismo feudal", i Jordi García Jané acaba de publicar "Adéu, capitalisme. 15M-2031" .

  D'altra banda, "el convidat" per excel·lència, Albert Om, ensenya la seva maleta plena dels llibres que són importants per a ell. I l'actriu Àngels Gonyalons passa pel Lletratat.

  "Via llibre" mostra la literatura editada sobre els moviments o els ideals de protesta i esperit crític. El programa comença la seva emissió amb un dels editors d'aquí més combatius i també un dels més veterans i coneguts, el barceloní Gonzalo Pontón, que ha descobert i publicat autors tan imprescindibles com Stephen Hawking, Pierre Vilar o Noam Chomsky. Primer, a l'editorial Crítica, el seu vaixell insígnia, i el darrer any al seu nou projecte, el segell d'assaig Pasado y Presente. A la conversa hi participen, a més, el periodista Antonio Baños i el cooperativista Jordi García Jané. La nova publicació d'Antonio Baños és "Posteconomía. Hacia un capitalismo feudal", i Jordi García Jané acaba de publicar "Adéu, capitalisme. 15M-2031" . D'altra banda, "el convidat" per excel·lència, Albert Om, ensenya la seva maleta plena dels llibres que són importants per a ell. I l'actriu Àngels Gonyalons passa pel Lletratat.

 • Via llibre - capítol 39: Por
  Veure vídeo

  Via llibre - capítol 39: Por

  La por és el tema protagonista del "Via llibre". El programa del 33 ha triat el tema de la por per ser el fil conductor de "Pura sang", l'última novel·la de l'escriptora Ada Castells. Premi Sant Joan d'enguany, aquesta obra explica la història d'una pintora que marxa a Menorca intentant recuperar el seny i la inspiració.
  Per parlar de la por en les seves obres, el programa ha citat al cementiri de Montjuïc dos autors: Francesc Miralles, que situa l'acció de la seva obra "Retrum" a un cementiri; i Marc Pastor, que crea un ambient d'apocalipsi a Barcelona a "L'any de la plaga". Tots dos parlen de la por com a element literari, dels elements amb què treballen i de l'efecte en els lectors.
  D'altra banda, el programa ofereix un retrat de Xavier Graset i descobreix els seus hàbits de lectura.

  La por és el tema protagonista del "Via llibre". El programa del 33 ha triat el tema de la por per ser el fil conductor de "Pura sang", l'última novel·la de l'escriptora Ada Castells. Premi Sant Joan d'enguany, aquesta obra explica la història d'una pintora que marxa a Menorca intentant recuperar el seny i la inspiració. Per parlar de la por en les seves obres, el programa ha citat al cementiri de Montjuïc dos autors: Francesc Miralles, que situa l'acció de la seva obra "Retrum" a un cementiri; i Marc Pastor, que crea un ambient d'apocalipsi a Barcelona a "L'any de la plaga". Tots dos parlen de la por com a element literari, dels elements amb què treballen i de l'efecte en els lectors. D'altra banda, el programa ofereix un retrat de Xavier Graset i descobreix els seus hàbits de lectura.

 • Via llibre - capítol 38: Independència
  Veure vídeo

  Via llibre - capítol 38: Independència

  L'escriptor Albert Sánchez Piñol explica el contingut del seu llibre "Victus" a "Via Llibre", en una edició que el programa dedica a la independència, amb llibres molt lligats a l'actualitat. "Victus" és una novel·la de ficció sobre l'11 de setembre de 1714 i la Guerra de Successió. Hi ha dedicat els últims deu anys de la seva vida seguint un procés de documentació rigorós que l'ha portat a fer un llibre que reivindica la llavor del sentiment català, de gran valor en el context actual.

  L'actualitat marca també la conversa, amb dues novetats editorials: Santi Baró s'ha imaginat el dia que es declara la independència a "Tres en ratlla", mentre que Jaume Clotet (que ha escrit el llibre a quatre mans amb David de Montserrat) parla d'un heroi oblidat de la Guerra de Successió a "Lliures o morts".

  El programa rep també la visita del Mag Lari, que ha passat pel "Lletratat" i ens ha explicat les seves aficions literàries, molt marcades per Michael Jackson. I finalment es visita la biblioteca de la Sagrada Família de Barcelona, que conviu amb el mercat del barri.

  L'escriptor Albert Sánchez Piñol explica el contingut del seu llibre "Victus" a "Via Llibre", en una edició que el programa dedica a la independència, amb llibres molt lligats a l'actualitat. "Victus" és una novel·la de ficció sobre l'11 de setembre de 1714 i la Guerra de Successió. Hi ha dedicat els últims deu anys de la seva vida seguint un procés de documentació rigorós que l'ha portat a fer un llibre que reivindica la llavor del sentiment català, de gran valor en el context actual. L'actualitat marca també la conversa, amb dues novetats editorials: Santi Baró s'ha imaginat el dia que es declara la independència a "Tres en ratlla", mentre que Jaume Clotet (que ha escrit el llibre a quatre mans amb David de Montserrat) parla d'un heroi oblidat de la Guerra de Successió a "Lliures o morts". El programa rep també la visita del Mag Lari, que ha passat pel "Lletratat" i ens ha explicat les seves aficions literàries, molt marcades per Michael Jackson. I finalment es visita la biblioteca de la Sagrada Família de Barcelona, que conviu amb el mercat del barri.

 • Via llibre - capítol 37: La veritat
  Veure vídeo

  Via llibre - capítol 37: La veritat

  La veritat és la protagonista del programa "Via llibre". També és una de les protagonistes de "Las leyes de la frontera", la darrera novel·la de Javier Cercas. Entrevistem l'autor i ens situem a Girona i en el món de quinquis de finals dels setanta que recrea a la novel·la.

  Fem un cafè amb l'actor i director Julio Manrique, que ens parla de les seves lectures preferides en un lloc de referència per a ell: la cafeteria de la llibreria Laie.

  En la conversa descobrim les obres de dues escriptores novelles que tracten el tema de la veritat. Berta Noy, fins ara només editora, parla de la seva novel·la, "Llocs que no surten als mapes", mentre que Bel Olid ens presenta el seu primer llibre de contes, "La mala reputació".

  I acabem amb el Lletratat. Hi ha passat la Bibiana Ballbè, que ens ha parlat de gustos literaris, veritats, però, sobretot, mentides...

  La veritat és la protagonista del programa "Via llibre". També és una de les protagonistes de "Las leyes de la frontera", la darrera novel·la de Javier Cercas. Entrevistem l'autor i ens situem a Girona i en el món de quinquis de finals dels setanta que recrea a la novel·la. Fem un cafè amb l'actor i director Julio Manrique, que ens parla de les seves lectures preferides en un lloc de referència per a ell: la cafeteria de la llibreria Laie. En la conversa descobrim les obres de dues escriptores novelles que tracten el tema de la veritat. Berta Noy, fins ara només editora, parla de la seva novel·la, "Llocs que no surten als mapes", mentre que Bel Olid ens presenta el seu primer llibre de contes, "La mala reputació". I acabem amb el Lletratat. Hi ha passat la Bibiana Ballbè, que ens ha parlat de gustos literaris, veritats, però, sobretot, mentides...

 • Via Llibre - capítol 36: Mestratge
  Veure vídeo

  Via Llibre - capítol 36: Mestratge

  Dediquem "Via llibre" al mestratge, a aquelles persones que ens han ensenyat i ens han fet créixer.

  Un mestre indiscutible del nostre pa
  ís és Joan Sales. Escriptor, traductor i editor, català compromès, li retem homenatge en el centenari del seu naixement.

  Entrevistem María Dueñas, que, després de l'èxit absolut d'"El tiempo entre costuras", estrena novel·la, "Misión olvido", centrada, en part, en la universitat.

  A la conversa, seiem cara a cara dues persones que coneixen bé el tema del mestratge. D'una banda, comptem amb el periodista Albert Vinyoli, que presenta "Mestres de mestres", l'adaptació en llibre de la sèrie que es va emetre recentment al 33. De l'altra, tenim el professor de la UPF i crític literari d'"El País" Javier Aparicio Maydeu, que ens parla del seu llibre "El desguace de la tradición".

  I acabem amb el "Lletratat". Aquesta setmana, hi hem fet passar al meteoròleg Tomàs Molina, per descobrir què i com li agrada llegir.

  Dediquem "Via llibre" al mestratge, a aquelles persones que ens han ensenyat i ens han fet créixer. Un mestre indiscutible del nostre país és Joan Sales. Escriptor, traductor i editor, català compromès, li retem homenatge en el centenari del seu naixement. Entrevistem María Dueñas, que, després de l'èxit absolut d'"El tiempo entre costuras", estrena novel·la, "Misión olvido", centrada, en part, en la universitat. A la conversa, seiem cara a cara dues persones que coneixen bé el tema del mestratge. D'una banda, comptem amb el periodista Albert Vinyoli, que presenta "Mestres de mestres", l'adaptació en llibre de la sèrie que es va emetre recentment al 33. De l'altra, tenim el professor de la UPF i crític literari d'"El País" Javier Aparicio Maydeu, que ens parla del seu llibre "El desguace de la tradición". I acabem amb el "Lletratat". Aquesta setmana, hi hem fet passar al meteoròleg Tomàs Molina, per descobrir què i com li agrada llegir.

 • Via llibre - 02/10/2012
  Veure vídeo

  Via llibre - 02/10/2012

  "Via llibre" parlarà de la resiliència, de la manera com afrontar els cops que et dóna la vida. Amb:
  Flavia Company, que acaba de publicar "Que
  ningú et salvi la vida".
  El menorquí José Antonio Fortuny, autor d'"Alehop", una sàtira sobre la dependència.
  Toni Iturbe ("La bibliotecària d'Auschwitz") i Stephanie Kremser ("Carrer dels oblidats") conversen sobre les seves obres i la capacitat de resistència de l'ésser humà. I l'actor Pep Cruz ens confessa les seves manies literàries.

  "Via llibre" parlarà de la resiliència, de la manera com afrontar els cops que et dóna la vida. Amb: Flavia Company, que acaba de publicar "Que ningú et salvi la vida". El menorquí José Antonio Fortuny, autor d'"Alehop", una sàtira sobre la dependència. Toni Iturbe ("La bibliotecària d'Auschwitz") i Stephanie Kremser ("Carrer dels oblidats") conversen sobre les seves obres i la capacitat de resistència de l'ésser humà. I l'actor Pep Cruz ens confessa les seves manies literàries.

 • Via llibre 19/06/12
  Veure vídeo

  Via llibre 19/06/12

  "Via llibre" emet el darrer programa de la temporada. Està dedicat als joves i a la literatura juvenil. Comencem coneixent una mica més l'Albert Casals, que viatja pel món sol, amb cadira de rodes i sense diners, des dels 14 anys. Ens parla de la seva experiència, dels llibres que ha publicat i del que li agrada llegir.

  A la conversa convidem una escriptora ja consagrada en l'àmbit de la literatura juvenil, Care Santos, i un autor que s'hi estrena, Pedro Zarraluki. La primera ens presenta una novel·la fantàstica, "Fosca", i el segon ha treballat el gènere històric a "El hijo del virrey".

  I ens acomiadem amb els guanyadors del Premi La Galera Joves Lectors, Joan Hatero i Use Lahoz, que ens presenten "Tornaran a buscar-me".

  "Via llibre" emet el darrer programa de la temporada. Està dedicat als joves i a la literatura juvenil. Comencem coneixent una mica més l'Albert Casals, que viatja pel món sol, amb cadira de rodes i sense diners, des dels 14 anys. Ens parla de la seva experiència, dels llibres que ha publicat i del que li agrada llegir. A la conversa convidem una escriptora ja consagrada en l'àmbit de la literatura juvenil, Care Santos, i un autor que s'hi estrena, Pedro Zarraluki. La primera ens presenta una novel·la fantàstica, "Fosca", i el segon ha treballat el gènere històric a "El hijo del virrey". I ens acomiadem amb els guanyadors del Premi La Galera Joves Lectors, Joan Hatero i Use Lahoz, que ens presenten "Tornaran a buscar-me".

 • Via llibre 12/06/12
  Veure vídeo

  Via llibre 12/06/12

  La música ocupa l'espai de "Via llibre". El programa de llibres del 33 sona més bé que mai, perquè està dedicat a la música, amb diversos protagonistes. Ramon Gener, presentador del programa '"Òpera en texans" i divulgador musical, ensenya als espectadors la seva biblioteca personal, plena de referències musicals.

  Després, una conversa a quatre bandes, amb Quimi Portet, Dolo Beltran, Anna Roig i Roger Mas. Tots quatre componen i parlen del procés de creació, de la inspiració i de la vinculació entre literatura i música.

  I "Via llibre" acaba amb música dels Rolling Stones gràcies al llibre "El hijo de Brian Jones", de Jesús Ferrero.

  La música ocupa l'espai de "Via llibre". El programa de llibres del 33 sona més bé que mai, perquè està dedicat a la música, amb diversos protagonistes. Ramon Gener, presentador del programa '"Òpera en texans" i divulgador musical, ensenya als espectadors la seva biblioteca personal, plena de referències musicals. Després, una conversa a quatre bandes, amb Quimi Portet, Dolo Beltran, Anna Roig i Roger Mas. Tots quatre componen i parlen del procés de creació, de la inspiració i de la vinculació entre literatura i música. I "Via llibre" acaba amb música dels Rolling Stones gràcies al llibre "El hijo de Brian Jones", de Jesús Ferrero.

 • Via Llibre 05/06/12
  Veure vídeo

  Via Llibre 05/06/12

  L'amor i la parella a la literatura són el tema central del "Via llibre", el programa de llibres del 33. Un primer testimoni és la periodista Elisabet Pedrosa, que ha publicat "El meu amor sikh", una novel·la en què explica com va conèixer i com és la seva relació amb el seu marit, un immigrant sikh. D'un amor que semblava impossible han passat a una vida en comú feliç.

  Després tenim una cita literària entre Dolors Millat, autora novella de "Quirat i mig", i l'escriptor Ramon Erra, autor de "La vida per rail". Tots dos expliquen quin lloc ocupa per a ells l'amor a l'hora de crear històries.

  El programa acaba amb una conversa amb una escriptora supervendes que sempre tracta del tema de l'amor: Sarah Lark, que explica l'argument de "La cançó dels maoris", la seva última novel·la, que és una història de dones localitzada a Nova Zelanda.

  L'amor i la parella a la literatura són el tema central del "Via llibre", el programa de llibres del 33. Un primer testimoni és la periodista Elisabet Pedrosa, que ha publicat "El meu amor sikh", una novel·la en què explica com va conèixer i com és la seva relació amb el seu marit, un immigrant sikh. D'un amor que semblava impossible han passat a una vida en comú feliç. Després tenim una cita literària entre Dolors Millat, autora novella de "Quirat i mig", i l'escriptor Ramon Erra, autor de "La vida per rail". Tots dos expliquen quin lloc ocupa per a ells l'amor a l'hora de crear històries. El programa acaba amb una conversa amb una escriptora supervendes que sempre tracta del tema de l'amor: Sarah Lark, que explica l'argument de "La cançó dels maoris", la seva última novel·la, que és una història de dones localitzada a Nova Zelanda.

Anar al contingut