Vull adoptar un gos. Què he de tenir en compte?
El veterinari Joan Llebaria ens aconsella què tenir en compte si volem adoptar un gos i conscienciar-nos de les responsabilitats que suposa
Vull adoptar un gos. Què he de tenir en compte?
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Consells de mascotes al "Tot es mou"

Vull adoptar un gos. Què he de tenir en compte?

El veterinari Joan Llebaria ens aconsella què tenir en compte si volem adoptar un gos i conscienciar-nos de les responsabilitats que suposa

L'adopció és una opció a tenir en compte si ens estem plantejant incorporar un gos a la nostra família. El veterinari Joan Llebaria ha passat pel "Tot es mou" per aconsellar-nos sobre què tenir en compte si volem adoptar un gos i conscienciar-nos de les responsabilitats que suposa.

 

L'adopció de gossos
L'adopció de gossos (CCMA)

 

 

Els avantatges d'adoptar un gos


Si volem incorporar un gos a la família, l'adopció és una gran alternativa, tot i que no és majoritària encara. Hi ha diversos motius que la fan una opció recomanable:
 • Donar una segona oportunitat a un gos que és probable que no hagi tingut una vida gaire plaent fins llavors.
 • Les entitats et poden donar informació detallada de les característiques i el caràcter del gos, conèixer la seva història i, fins i tot, els pots passejar abans de formalitzar l'adopció. És una bona manera d'assegurar-te que us aveniu.

 

 

Com triar un gos a una gossera


Quan anem a una gossera és possible que els ulls se'ns en vagin cap a uns cadells més macos. Però adoptar un cadell té implicacions que hem de tenir en compte:

 • Aquell cadell creixerà. Per tant, hem de tenir en compte quina raça és i quines necessitats tindrà. Com més gran, més necessitat d'espai i de sortir a fer exercici.
 • Els cadells ho han d'aprendre tot: a fer les necessitats fora de casa, a socialitzar amb altres gossos, a jugar amb tu... Tot això és temps. I no s'ha de descartar que et calgui portar-lo a un ensinistrador perquè t'ajudi.
 • I visites al veterinari: se li haurà de posar el microxip, la desparasitació interna i externa, i les primeres vacunes i recordatoris (en cas que no ho hagi fet l'associació).

 

 

Seqüeles en gossos abandonats


En ocasions, els gossos abandonats no han tingut una vida fàcil, per no dir plena de dificultats, i en els casos extrems, de maltractament. El procés de reajustament exigirà un gran compromís per part de la nova família per aconseguir que l'animal se senti segur a la casa nova.

Durant els primers dies de convivència plegats, hauràs d'intentar que el gos disposi del seu espai (zona d'alimentació i descans), sense atabalar-lo en excés. Un gos abandonat necessita sentir-se segur i còmode per recuperar la confiança perduda.


Els gossos són extremadament afectuosos i agraïts. Si se senten ben atesos i tranquils, ràpidament buscaran el contacte i et retornaran l'afecte.

Un gos abandonat pot no haver estat socialitzat correctament, o tenir carències en qüestió de pautes d'educació i disciplina. Si observes algun d'aquests aspectes en el seu comportament, el més recomanable és contactar amb un etòleg (persona especialitzada en l'estudi del comportament dels animals) perquè t'orienti.

 

 

Exploració mèdica bàsica de gossos a casa

 

S'ha de tenir en compte un seguit de qüestions:

 • Els ulls han d'estar nets i brillants, sense secrecions.
 • El morro ha d'estar humit i fresc, amb pigmentació fosca i sense secrecions.
 • L'alè ha de ser fresc i la respiració del gos ha de ser normal.
 • Les genives han de tenir un color rosa uniforme i han de recuperar el color rosa en menys de dos segons si les pressionem.
 • Les dents han de ser blanques i estar netes.
 • Les orelles han d'estar netes i fer olor de net.
 • El pèl ha de ser brillant, no mat.
 • La pell ha de ser suau, neta i flexible.

 

En cas de dubte, anem sempre al nostre veterinari de confiança.

 

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut