Tip de cuina amb Carme Ruscalleda al "Tot es mou"

Sí, ho fas malament: per això se t'enganxa el peix a la planxa (i el truc perquè mai et torni a passar)

Vens del mercat i t'imagines dinant un filet de peix impecable... però acabes amb la meitat del peix enganxat a la paella i mig desfet. No, no és que siguis un desastre de la cuina: ens passa a tots i acabem de saber el truc -senzillísim- per evitar-ho

Amb els temes importants, no te la pots jugar: has de preguntar als millors. Així que li hem demanat a la Carme Ruscalleda que fes el favor d'explicar-no com cuinar peix a la planxa... sense destrossar-lo. Esverats hem quedat en descobrir que ho estàvem fent fatal... i que la manera de corregir-ho és facilíssima.

 

 

És així de senzill: MAI s'ha de tirar l'oli directament a la planxa o a la paella abans de posar-hi el peix. "Mai de la vida!", remarca Ruscalleda, "és pecat mortal!"  La raó, segons ens explica la cuinera, "perquè es volatilitza i es crema". 

El que hem de fer és agafar el peix (o el filet), posar-hi una mica de sal, una mica d'oli i fregar-lo, com fent-li un massatge. I l'altre costat, igual. Ara sí, ja el podem posar a la planxa (o a la paella), que ha d'estar roent, ben calenta. En aquest cas, hi ha una reacció, "s'hi fa una crosteta", i el peix queda impecable. "No s'aferrarà mai, mai, mai", ens promet Ruscalleda.

 

 

Temps de rogers 

A "Tot es mou", a més d'explicar-nos aquest secret que tots posarem en pràctica a partir d'ara, Ruscalleda ens ha donat més opcions per cuinar un peix que ara està de plena temporada: el roger o moll de roca. A més de fer-lo a la planxa, ens ha explicat que el podem fer al forn d'una manera molt ràpida. Podem fer el peix escatat sencer, o bé els filets. En ambdós casos haurem de posar-hi una fulla de llimoner a sota, el peix, una mica de sal i pebre blanc (si ens agrada) i "tapar-lo" amb una altra fulla de llimona. Com si féssim un entrepà. Cap al forn (210-220º, 5 minuts), i llestos! La fulla "perfuma, s'expressa i li va de meravella al roger". 

 

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut