Robots i gadgets de neteja per a la llar
L'expert en dispositius i tecnologia Toni Noguera ens mostra la tecnologia que ens pot ajudar a tenir la casa neta de forma més còmoda
Robots i gadgets de neteja per a la llar
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Consells de tecnologia domèstica al "Tot es mou"

Robots i gadgets de neteja per a la llar

L'expert en dispositius i tecnologia Toni Noguera ens mostra la tecnologia que ens pot ajudar a tenir la casa neta de forma més còmoda

TEMA:
Tecnologia

Netejar a casa ens fa mandra. Escombrar, fregar, treure la pols… Hi ha poques persones que els hi agradi, però per sort cada cop és més fàcil gràcies a la tecnologia. L'expert en dispositius i tecnologia Toni Noguera ha passat pel "Tot es mou" amb uns quants exemples de com els "gadgets" ens poden ajudar a tenir la casa neta de forma més còmoda.

 

 

 

 

Robots aspiradors autònoms


Tota la vida se'ns ha promès que els robots tindrien cura de casa nostra i, de moment, això és el més pròxim que tenim disponible al mercat: els robots aspiradors autònoms. Ara ens semblen senzills, però són una barbaritat tecnològica. Algunes de les peculiaritats que tenen són:

 • L'encens i comença a netejar
 • Té sensors que li indiquen si es troba obstacles sòlids, potes de mobles, parets…
 • Té sensors que li indiquen si està al marge d'unes escales on pot caure
 • Compta amb una càmera amb una tecnologia de navegació que captura més de 230.400 punts de dades per segon
 • Un processador de quatre nuclis crea un mapa detallat del seu entorn: així sap on és, on ha estat i què li queda per netejar
 • Et fa un mapa de la zona que ha netejat
 • Té sensors que detecten la posició de la base, per tornar a carregar-se sol. Si es queda sense bateria i té la base a prop, és capaç de tornar a la base i tornar a començar després
 • Amb aquest petit dispositiu li pots marcar zones que ha d'evitar, com alguna porta o zones amb molts cables
 • Detecta les zones molt brutes i hi fa diferents passades
 • S'activa per la veu, compatible amb Alexa i Google Assistant


També existeixen models que, a més d'aspirar, freguen el terra o ens netegen els vidres.

 

 

Aspiradors d'última generació


Els aspiradors manuals continuen sent la millor opció per fer una millor feina de neteja.

Els aspiradors d'abans, amb bosses que havies d'anar canviant quan s'omplien eren sorollosos, pesants… tot això està canviant.

Ara tenim els aspiradors d'escombra, o aspiradors verticals, que són més còmodes, ocupen menys espai i són més i fàcils de moure amunt i avall que els aspiradors de trineu de tota la vida.

El dipòsit és més petit i, si van sense cable, que és el més habitual, tenen una autonomia bastant curta. A més, la diferència de la relació potència/preu amb els nous aspiradors de trineu és molt gran. Però la comoditat no te la treu ningú, perfectes per pisos petits.

Si volem netejar coses com racons de la cuina o el cotxe, podem comptar amb dispositius més portables, més petits i infinitament més còmodes.

 

Purificadors d'aire


Netejar la pols és un altre maldecap pel manteniment de la casa. Per això i perquè estem en plena època de pol·len, avui també estan cada cop més de moda els purificadors d'aire. Especialment ara que som cada vegada més conscients de la brutícia que arribem a respirar, des de pol·lució a gèrmens, passant pels clàssics àcars de la pols.

Hi ha purificadors pensants per a habitacions petites, de fins a 50 metres quadrats. Algunes de les peculiaritats que tenen aquests elements són:

 • Elimina el 99,5% de totes les partícules de 3 nanòmetres
 • En 16 minuts neteja una habitació de 20 metres quadrats
 • Indica la qualitat de l'aire en 4 colors, de blau a vermell. Quan estigui vermell, potser que l'engeguis i ventilis
 • Té purificació d'aire automàtica que s'activa de manera intel·ligent quan fa falta
 • Àcars, pol·len, pols, alguns virus i bacteris, olors… ho filtra tot
 • El filtre dura 12 mesos

 

Altres dispositius de neteja


A més de dispositius que freguen el terra, netegen finestres, filtren la pols de l'aire, també hi ha al mercat màquines que planxen per nosaltres o, fins i tot, que et pleguen la roba.

ARXIVAT A:
Tecnologia

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut